Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Turnir u Grčkoj

Hrvatska upisala treću pobjedu: 'Barakude' srušile Španjolsku!

U četvrtoj, posljednjoj utakmici posljednjeg pripremnog turnira pred nastup na EP, koje će se od 14. do 27. srpnja održati u Budimpešti, vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Španjolsku s 8-6 (2-1, 4-1, 1-2, 1-2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za Hrvatsku postigli su Šetka i Joković po dva, te K. Milaković, Bukić, Bušlje i Sukno po jedan, dok je Španjolce predvodio Espanyol s dva pogotka.

Hrvatska je nastup na Samaratzidis kupu u povijesnom mjestu Marathonu završila pobjedom u 4. kolu protiv reprezentacije Španjolske s 8-6, pa su tako odabranici izbornika Ivice Tucka nastup na posljednjem pripremnom turniru pred odlazak u Budimpeštu završili sa tri pobjede i jednim neodlučnim rezultatom. U prvom kolu pobijeđena je Srbija 10-8, u drugom su igrali nerješeno 7-7 sa domaćinom Grčkom, a u trećem i uvjerljivo pobijedili Italiju sa 12-4.

Upravo su utakmice protiv Srbije i Španjolske bile pod posebnim povećalom našeg stručnog stožera jer su to reprezentacije s kojima ćemo se sastati u izuzetno jakoj skupini na EP-u u kojoj će još biti i Mađarska, Francuska i naš prvi protivnik na EP-u Njemačka.

Unatoč pobjedama u izravnim susretima protiv suparnika u skupini one neće zavarati naš stručni stožer jer je reprezentacija Srbije u Ateni nastupila bez čak četvorice standarnih prvotimaca Pijetlovića, Prlainovića, Filipovića i Rađena, ali Tucku je ovaj turnir ionako trebao poslužiti za definiranje konačnog spiska od 13 igrača koje će voditi u Budimpeštu. Jedina dilema uoču puta u Grčku za našeg izbornika bila je koja će dvojica igrača, uz "sigurnog" Maru Jokovića, zaigrati u desnom vanjskom redu, a za ta dva mjesta konkuriraju Kristijan Milaković, Duje Živković i Anđelo Šetka. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider