Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pao dogovor Saveza i gradova

'Hrvatska spremna za SP u rukometu'

Ministar financija Ivan Šuker izjavio je danas nakon sastanka predstavnika Vlade, Hrvatskog rukometnog saveza i gradova domaćina kako Hrvatska spremno dočekuje SP-a u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sastanku je dogovoreno da će sedam gradova platiti troškove organizacije SP-a koji iznose 28 milijuna kuna, s tim da će svaki od gradova te troškove specificirati kako bi se, koliko god je moguće, smanjili.

Dogovoreno da će svi gradovi utvrditi mogu li i na koji način smanjiti troškove koji su prvotno bili predviđeni u iznosu od 3,5 milijuna kuna za Poreč, Varaždin, Osijek, Zadar i Pulu, odnosno 4 milijuna kuna za Split, dok će Zagreb platiti 10 milijuna kuna.

Hrvatska je domaćin SP-a u rukometu koje se održava od 16. siječnja do 1. veljače, a spor je nastao nakon što je u javnosti objavljeno da gradovi domaćini prvenstva ne žele platiti troškove SP-a.

Ministar Šuker novinarima je nakon sastanka u Vladi rekao kako su razriješeni svi nesporazumi te da će Hrvatska spremno dočekati sve sudionike prvenstva. 'Rashodi nisu sporni', rekao je Šuker i naglasio kako je zajednički cilj da se svjetskim prvenstvom Hrvatska promovira kao turistička i sportska zemlja.

Želimo sve troškove pomno analizirati i na njima, ako je moguće, uštedjeti, kako bismo smanjili troškove organizacije

Šuker je ocijenio kako je nepotrebno došlo do nesporazuma vezanog uz troškove koje trebaju platiti gradovi. 'Sve smo dogovorili i spremno dočekujemo prvenstvo', naglasio je Šuker i dodao da će gradovi morati naći način da smanje određene rashode na lokalnoj razini.

Šuker je rekao kako je Vlada do sada već uplatila 9,5 milijuna kuna, a sutra će uplatiti još 5,5 milijuna kuna.

>> Kriza na vrhuncu: HRS želi hitni sastanak i javnu ispriku

Čelnik HRS-a Sandi Šola kazao je kako rukometni savez u sveukupnim troškovima koji trenutačno iznose oko devet milijuna eura mora osigurati kompletan smještaj za sve reprezentacije, delagete, suce, službeno osoblje, kao i kompletnu opremu za volontere, zaštitare, press centre, te platiti prijevoz za sve sudionike.

Dodao je kako je već prodano 30 posto karata za prvenstvo, a predviđa da će sveukupna zarada od te prodaje biti oko dva milijuna eura.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret, kao predstavnik gradova, rekao je kako će svi gradovi osigurati sve što je potrebno za kvalitetno održavanje SP-a, a troškove će se, rekao je, pokušati smanjiti koliko je moguće. 'Želimo sve troškove pomno analizirati i na njima, ako je moguće, uštedjeti, kako bismo smanjili troškove organizacije', rekao je Kuret. Jedan od način, rečeno je, bit će i ugovaranje jeftinijeg smještaja za sve sudionike prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider