Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetsko juniorsko prvenstvo

Hrvatska se vratila iz ponora pa pala u produžetku

Hrvatski rukometaši nakon velike su drame ispali u polufinalu Svjetskog juniorskog prvenstva (igrači do 21 godine) koje se održava u Bosni i Hercegovini…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sarajevskoj dvorani Zetra od izabranika Slavka Goluže bolja je bila reprezentacija Španjolske koja je slavila nakon produžetaka s 36-35. Imali su naši rukometaši posljednji napad za izjednačenje i novi produžetak, ali je Stipe Mandalinić pogodio vratnicu.

Istini za volju, pravo je čudo kako je Hrvatska uopće došla do produžetaka budući da su Španjolci u prvom poluvremenu u više navrata imali i sedam golova prednosti, a na odmor su otišli s plus pet (17-12). Manje od dvije minute prije kraja utakmice ''furija'' je vodila s 30-27, ali je Hrvatska u završnici došla do izjednačenja, a pogodak za 30-30 je u posljednjoj sekundi postigao Šime Ivić.

U produžecima nijedna momčad nije imala više od jednog gola prednosti, a pobjednički je pogodak za Španjolsku zabio Pablo Cacheda pola minute prije kraja.

Ivić je bio najbolji hrvatski strijelac s osam golova, a po šest su dodali Ante Tokić i Sandro Obranović. Kod Španjolaca je sa sedam pogodaka najefikasniji bio spomenuti Cacheda.

Hrvatska će u utakmici za treće mjesto igrati protiv Francuske koja je u polufinalu poražena od Švedske s 29-24.  (TS)

Svjetsko juniorsko prvenstvo rukometaša (U21), polufinale:

Španjolska - Hrvatska 36-35, produžeci

Švedska - Francuska 29-24

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider