Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
premijere za vikend

Nova imena na popisu rukometaša: Igrači za koje mnogi nisu čuli

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju od 6. do 8. studenog očekuje nastup na turniru HEP Croatia Cupu u Umagu na kojem će dvoboji protiv Makedonije i Crne Gore poslužiti kao priprema za ono što izabranike Željka Babića očekuje na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Razmišljajući o Croatia Cupu i Europskom prvenstvu donijeli smo odluku koja za mene kao izbronika ima smisla. Izabrali smo Makedoniju koja igra sličnu, pliću 6-0 obranu, kao Norveška i uzeli smo Crnu Goru koja igra zonu 5-1, a tako igra Bjelorusija, samo s nižim igračem. To su naša prva dva suparnika na Europskom prvenstvu koje moramo pobijediti, jer zasigurno ne idemo u Poljsku na izlet", istaknuo je izbornik Željko Babić.

"Makedonija i Crna Gora nisu reprezentacije iz samog europskog vrha, ali su dobre da se mogu probati neka taktička kretanja i zato sam se odlučio za njih", dodao je Babić.

Hrvatska će protiv Makedonije igrati prvog dana turnira, u petak 6. studenoga (19.05 sati), a dva dana poslije, u nedjelju 8. studenoga protiv Crne Gore (15.45 sati). U subotu će snage odmjeriti Crna Gora i Makedonija (19.00), a tog će dana na umaškoj rivi od 15 do 22 sata trajati rukometno-scenski spektakl uz sudjelovanje hrvatskih reprezentativaca, promotivni turnir uličnog rukometa, modnu reviju odjeće novog tehničkog sponzora HRS-a i brojna druga atraktivna događanja.

Novi pozivi zbog ozljeda

U odnosu na prvi popis kandidata za ovaj turnir, izbornik Babić je zbog ozljeda bio prisiljen na neke promjene pa je umjesto vratara Ivana Pešića pozvan Zagrebov Ivan Stevanović, zamjena za ozlijeđenog krilnog igrača Jerka Matulića je Nik Tominec iz Schaffhausena, a umjesto kružnog napadača Ilije Brozovića pozvan je Krešimir Kozina iz Flensburga.

"Žao mi je ozlijeđenih igrača, ali to je dobra prilika za proširenje baze igrača, stvaranje jače konkurencije. Dobro je da ovi igrači dobiju priliku da vidimo u trenažnom procesu i utakmicama koliko mogu, koliko se tko može nametnuti", izjavio je izbornik koji je u odnosu na posljednje medijsko obraćanje, kad je tada bio dosta kritičan prema trenutnoj formi reprezentativaca, sada bio puno zadovoljniji.

"Stanje se popravilo. Igrači su počeli više i bolje igrati. Drago mi je da im je forma bolja i da više vremena provode na parketu."

Alilović u formi

Jedan od onih koji nema problema s formom je prvi vratar Veszprema Mirko Alilović kojeg veseli novo reprezentativno okupljanje.

"Lijepo je doći ponovno u reprezentaciju, ponovno provesti s dečkima nekoliko dana. Malo smo u izmjenjenom sastavu, a na nama je da u ove dvije utakmice damo sve od sebe, da radimo dobro i da se dokazujemo. Iskreno, nemam pojma što očekivati od utakmica. Više ćemo znati tijekom tjedna, kad ćemo analizirati suparnike i saznati u kakvim sastavima dolaze", rekao je Alilović.

Njegov suigrač, lijevo krilo poljskog Kielcea Manuel Štrlek istaknuo je važnost Croatia Cupa u pripremama za Europsko prvenstvo u Poljskoj na kojem će Hrvatska igrati od 15. do 31. siječnja 2016., a u prvom krugu u Katowicama suparnici će hrvatskim rukometašima biti Bjelorusija, Norveška i Island.

"Pripreme će biti kratke i ovo će sigurno biti uvod u njih, gdje ćemo postaviti temelje kako bi trebali izgledati na prvenstvu. Zato ne bi trebalo previše gledati na neke pogreške koje ćemo sigurno raditi u tim pripremnim utakmicama. Uvijek imamo problema kad su pripreme kratke. Nadam se da ćemo se stići posložiti i s vremenom izgledati sve bolje i bolje", zaključio je Štrlek.

Popis reprezentativaca za HEP Croatia Cup:

1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Ivan Stevanović (PPD Zagreb)
3. Filip Ivić (PPD Zagreb)
4. Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce)
5. Antonijo Kovačević (PPD Zagreb)
6. Nik Tominec (Schaffhausen)
7. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)
8. Marino Marić (Melsungen)
9. Krešimir Kozina (Flensburg)
10. Leon Šušnja (PPD Zagreb)
11. Marko Kopljar (Barcelona)
12. Luka Stepančić (PPD Zagreb)
13. Luka Šebetić (PPD Zagreb)
14. Igor Karačić (Vardar)
15. Domagoj Pavlović (PPD Zagreb)
16. Luka Cindrić (Vardar)
17. Domagoj Duvnjak (Kiel)
18. Marko Mamić (Dunkerque)
19. Ivan Slišković (Veszprem)
20. Jakov Gojun (Füchse Berlin)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider