Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prilično načeti ozljedama

Kauboji uoči Eura u Poljskoj: 'Vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat'

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Poljsku na Europsko prvenstvo. Reprezentacija je pomlađena i prilično načeta ozljedama, a ovaj put nema velikih očekivanja. Prvu utakmicu, 15.siječnja, igraju protiv Bjelorusije, a s nama u skupini su još Norveška i Island.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za izbornika Babića ovo je prvo veliko samostalno natjecanje, no ne i prvo na klupi Hrvatske. Već je puno toga iskusio kao Golužin pomoćnik, a nakon dugo vremena nema pritiska velikog rezultata.

"Volio bih da budemo čvrsti da budemo odlučni, da vjerujemo u nas, da vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Jednostavno, želio bih da budemo dobri", rekao je Babić.

Ono što se kroz pripreme pokazalo kao najveći problem, su ozlijede. Još uvijek se ne zna hoće li momčad biti kompletna na prvoj utakmici.

"To je ogroman problem jer u određenim trenucima nemate trenažni proces pod kontrolom", izjavio je Babić.

Jedan od razloga takvog stanja je zamor materijala reprezentativaca koji su na pripreme stigli nakon naporne sezone.

"Ritam je ubitačan. Putovanja, mijenjanje hotela. Ja se znam probuditi, a da ne znam u kojem sam gradu. Ja sam odigrao 35 utakmica ove sezone i mislim da je to razlog takvog umora", objasnio je Duvnjak.

Još vijesti

No, jedan od najiskusnijih uvjeren je da to neće biti prevaga na terenu.

"Mislim da kad dođemo na teren da se to sve zaboravi, da će kad dođe adrenalin sva bol nestati, da ćemo biti pravi", mišljenja je Duvnjak.

Nakon dugo vremena, Hrvatska je otputovala na natjecanje bez velikih očekivanja.

"Mi moramo opravdati zašto smo tu, mi moramo svaku utakmicu igrati na glavu, dati sve do sebe i vjerujem da imamo onda kvalitetu i da onda možemo nešto napraviti", rekao je Slišković.

Prva utakmica na Euru protiv Bjelorusije igra se 15. siječnja. U našoj grupi su još Island i Norveška, a prema izjavama igrača želja je u drugi krug prenijeti četiri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider