Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna partija

Hrvatska pobijedila Mađarsku u Areni: Kauboji se osvetili i vratili vrh!

Hrvatska rukometna reprezentacija uzvratila je Mađarima za poraz koji je u četvrtak doživjela u Veszpremu.

S dva gola viška Mađarska je stigla u Arenu, u nadi da bi mogla nešto napraviti po pitanju prvog mjesta u skupini, ali Nagy i društvo morali su priznati nadmoć Kaubojima - Hrvatska je slavila s 30:26 i izbila na prvu poziciju, koja donosi nešto lakši ždrijeb na europskoj smotri u Danskoj sljedeće godine.

Reprezentacija Mađarske prvih devet minuta nije mogla postići nijedan pogodak i tu je bio ključ pobjede Kauboja. Hrvatska se odmah na početku odvojila na velikih šest golova prednosti, a ona je u nastavku prvog dijela, koje je okončano prednošću naše reprezentacije 15:9, i dodatno rasla.

Briljirali Horvat i Duvnjak, Alilović upisao 14 obrana

No, Mađari se unatoč velikom zaostatku nisu dali slomiti, pa su se u jednom trenutku čak i približili na četiri gola zaostatka, što je bila i konačna razlika po isteku 60. minute. Ali, hrvatski izbornik Slavko Goluža nije ništa prepuštao slučaju, pozvao je time-out, podviknuo na svoje momke, koji su nakon toga uzvratili serijom pogodaka i zadržali dovoljnu razliku do kraja.

Naime, s obzirom da je Hrvatska slavila s +4 u Zagrebu, a Mađarska s +2 u Veszpremu, naša će reprezentacija u slučaju izjednačenog broja bodova do kraja kvalifikacija (dvije utakmice) biti prva u skupini.

Recimo i da su sjajnu utakmicu odigrali Zlatko Horvat i Domagoj Duvnjak koji su postigli osam, odnosno sedam pogodaka. Mirko Alilović skupio je 14 obrana, jednu više od svog kolege na drugoj strani.

U sljedećoj utakmici Hrvatska gostuje u Slovačkoj u mjesecu lipnju (12. ili 13.).

 

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, 4. kolo (skupina 4):

Hrvatska - Mađarska 30:26

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Mađarska 6, 3. Latvija 2, 4. Slovačka 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider