Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Ekipno prvenstvo Hrvatske

Hrvatska i europska pikado elita u Senju

Senj će od 16. do 18. svibnja ugostiti 21. ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog vikenda Senj će biti u znaku pikada. Naime Sportska dvorana Robert Barbić Beli će od 16. do 18. svibnja ugostiti 21. ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu, kao i međunarodni turnir na kojemu se očekuje dolazak igrača iz susjednih zemalja. Ovo će biti peta godina za redom, odnosno sedmi put u posljednjih osam godina da se ovo natjecanje održava u Senju, a Grad Senj je pokrovitelj natjecanja.

Ekipno prvenstvo Hrvatske je najmasovnije natjecanje u kalendaru Hrvatskog pikado saveza, a ove godine se očekuje dolazak u Grad uskoka oko 650 igrača iz cijele Hrvatske. U muškoj konkurenciji će nastupiti ukupno 72 ekipe, po 24 u svakom od tri kvalitativna ranga, te još 21 ženska ekipa. Naslove prvaka od prošle godine brane ekipa Tuning Caffe iz Stobreča kod dama, odnosno Nevera iz riječkog Viškova kod muških. Te dvije ekipe će opet biti među favoritima, ali ove godine je konkurencija jača nego ikada.

Stobrečankama, koje predvodi reprezentativka Olja Pavlović uz još nekoliko odličnih igračica (Ana Mamut, Mia Cokarić, mlada Ivana Tadić), će već u skupini prijetiti ženska ekipa Nevere, prvakinje Hrvatske iz 2012. godine predvođene bivšim reprezentativkama Vlastom Stankić i Andreom Pahor, a sada su još pojačane aktualnom prvakinjom Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji Vlatkom Lešić.

U skupinu favoritkinja za zlato treba pridodati i prvakinje Grada Zagreba, ekipu Coloseum koja u svojim redovima ima dvije aktualne (Darija Balen i Tanja Perić) i dvije bivše članice reprezentacije (Ivana Čavar i Anita Zidar), kao i pobjednice Ženske lige Splitsko-dalmatinske županije, ekipu Bila Boja koja također ima dvije aktualne reprezentativke (Đurđica Delić i Jasna Šegvić).
Kod muških će braniteljima naslova, ekipi Nevera koju predvode Igor Šestan, Veljko Tibljaš i Jasmin Hodžić, opet najveća prijetnja dolaziti od prvaka Grada Zagreba, ekipe Janje Alfa Team. Naime ove su dvije ekipe su osvojili posljednja tri naslova državnih prvaka. Nakon što su Zagrepčani slavili 2011. i 2012., prošle godine na tron je zasjela ekipa iz Viškova. Pri tome su se u posljednja dva finala sudarali upravo Nevera i Janje Alfa Team.

Zagrepčane predvodi Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada koji je dvostruki svjetski i trostruki europski prvak u pojedinačnoj konkurenciji, a uz njega je još jedan aktualni reprezentativac, super iskusni Krešo Kranjčina, zatim odlični Varaždinac Tomislav Kušter te još nekoliko kvalitetnih igrača.
Svoju drugu titulu državnog prvaka će loviti ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca predvođena standardnim reprezentativcem Vladimirom Lešićem, uz Ivana Bilelu i Miru Buhu, a opasni će biti i osvajači Kupa RH iz posljednje dvije sezone, ekipa Ban Jelačić iz Zaprešića s reprezentativnim dvojcem Ivica Cavrić i Dragutin Pečnjak.

U krug favorita za osvajanje medalje treba ubrojiti i ekipu Darkwood iz Županje predvođenu braćom Antunović, (Zdravko i Zvonko), ekipu Split Londre na čelu s Tončijem Restovićem te riječki Play Darts s Dinom Tomasinijem i Vedranom Dukićem.

Senjska pikado fešta započinje već u petak kada je u 18:00 sati na rasporedu turnir za zagrijavanje, tzv. Warm Up, a u 21:00 će započeti Open EDU Ranking, međunarodni turnir koji se boduje za Europsku masters listu. Prošle godine na taj su turnir doputovali igrači iz Francuske, Belgije, Austrije, Slovenije i BiH pa se očekuje da će i ove godine turnir imati međunarodni karakter. (Ž.Đ.)

RASPORED NATJECANJA

PETAK, 16. 5.
18:00 - Warm Up - 501 MO (zasebno muški i žene)
21:00 - Open EDU Ranking - 501 DO (zasebno muški i žene)

SUBOTA, 17. 5.
10:00 - Ceremonija svečanog otvorenja 21. ekipnog PH
10:30 - Početak natjecanja po skupinama
16:00 - 1. kolo na Listi 16
18:00 - 2. kolo na Listi 16
20:00 - Repasaž, osmina finala (poraženi dioba 9. mjesta)

NEDJELJA, 18. 5.
10:00 - 3. kolo na Listi 16 (polufinala pobjedničke strane)
12:00 - Repasaž, polufinala (poraženi dioba 5. mjesta)
13:30 - 4. kolo na Listi 16 (finale pobjedničke strane)
14:00 - Repasaž, mala finala (poraženi 4. mjesto)
16:00 - Repasaž, finala (poraženi 3. mjesto)
17:00 - Finalni mečevi
18:00 - Proglašenje pobjednika i podjela nagrada te službeno zatvaranje

NAPOMENA: Satnica je okvirnog karaktera i moguće su promjene satnice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider