Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Propustili veliku priliku

Kakva šteta: Hrvatska igrala sjajno pa stala, Danska u finalu!

Hrvatska reprezentacija izgubila je od Danske u polufinalu Europskog prvenstva...

Hrvatska rukometna reprezentacija borit će se u nedjelju protiv Španjolske za brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Od Hrvatske je u polufinalu bio bolji domaćin i branitelj naslova Danska rezultatom 29-27.

Po četvrti put zaredom Hrvatska će igrati za broncu na velikom natjecanju. Od svih reprezentacija u polufinalu samo je Hrvatska bez naslova s velikih natjecanja u posljednjih deset godina.

Goluža želi novu broncu, Horvat poručuje: Nisu krivi suci...

Bili smo sjajni 40-ak minuta, imali sve u svojim rukama na početku drugog dijela, ali smo onda neshvatljivo pali, promašili nekoliko čistih prilika i dopustili Dancima da dođu do preokreta i vodstva koje više nisu ispustili.

Odličnih 30 minuta

Hrvatska je bila u prednosti tijekom čitavog prvog poluvremena. Utakmicu je pogotkom otvorio Domagoj Duvnjak, a njemu su se odmah priključili Kopljar i Štrlek, dok je obrana u prvih 10 minuta bila vrlo pokretljiva i efikasna, pa je otvaranje utakmice završilo rezultatom 4-2 u korist naše reprezentacije.

Danci su potom u nekoliko navrata uspijevali doći do poravnanja, prvenstveno preko raspoloženog lijevog krila Andersa Eggerta Magnussena, ali niti jednom nisu uspjeli povesti. Hrvatsku čak nisu uspjele omesti niti neke dvojbene odluke sudaca koji su u nekoliko situacija favorizirali domaćine, te čak četiri puta isključivali naše igrače, a samo dva puta Dance.

Poluvrijeme je završilo kako je i počelo - pogotkom Duvnjaka koji je u posljednjoj sekundi popravio promašaj Horvata i odveo Hrvatsku na odmor s dva gola razlike.

Tko je kriv za poraz Hrvatske u polufinalu protiv Danske?

Ukupno glasova:

Dva igrača više i propušteni ziceri

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je propustila veliku priliku odvojiti se na veću razliku. U prvom napadu dobili smo sedmerac, a Danska je ostala bez još jednog igrača. No, Čupićev udarac sa sedam metara zaustavila je prečka, a potom u više od minutu i pol niti s dva igrača više u polju Hrvatska nije uspjela postići pogodak.

Kada su se kompletirali, Danci su počeli zabijati, te u 36. minuti prvi puta i poveli sa 16-15. Tek u sedmoj minuti nastavka Kopljar je uspio postići prvi gol za Hrvatsku, ali tada je Danska već bila u naletu i bilo je jasno da će Hrvatska teško do finala.

Eggert je s tri gola zaredom, od toga dva iz sedmeraca, u 43. minuti donio Danskoj prednost od 21-18, Hrvatska se još jednom uspjela vratiti, prvenstveno golovima Horvata do izjednačenja na 23-23.

Ipak, Danci su se uz opet odvojili na tri gola razlike i riješili dvoboj. Marko Kopljar i Zlatko Horvat postigli su po šest golova za Hrvatsku, dok je Anders Eggert Magnussen s osam pogodaka predvodio Dansku.

Šesto polufinale EP-a zaredom, ali...

Hrvatskoj je ovo bilo šesto EP zaredom na kojemu je stigla do polufinala, ali samo je dva puta stigla do finala. Od četiri poraza u poluzavršnici tri je puta gubila od domaćina, 2004. od Slovenije, 2012. od Srbije, te 2014. od Danske. Naši rukometaši niti jednom nisu osvojili zlato na EP, imaju dva srebra (2008, 2010), te dvije bronce (1994, 2012).

Hrvatska će tako u nedjelju od 15 sati igrati za brončanu medalju protiv Španjolske, dok će u finalu također u nedjelju od 17.30 sati igrati Danska i Francuska.

DANSKA: Landin, Green; Mogensen 2, Christiansen 3, Thomsen, Larsen 2, Eggert Magnussen 8 (4), Spellerberg, Knudsen, Noddesbo 2, Svan Hansen 3, Lindberg 1, Toft Hansen 4, Mollgaard, Sondergaard 2, Hansen 2

HRVATSKA: Losert, Alilović; Duvnjak 5, Kopljar 6, Vori 1, Gojun, Horvat 6, Vuković, Bičanić 3, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić 3 (2), Musa, Ninčević, Slišković 1

SUCI: Geipel i Helbig (oba Njemačka)

SEDMERCI: Danska 5 (4), Hrvatska 3 (2)

ISKLJUČENJA: Danska 12 minuta, Hrvatska 12 minuta (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider