Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Deklasirali Tunis

Hrvatska lakoćom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva: A sad Brazil!

Mladi hrvatski rukometaši do 21 godine starosti izborili su četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se ovih dana održava u susjednoj nam Bosni i Hercegovini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvati su plasman među osam najboljih reprezentacija svijeta izborili uvjerljivom pobjedom protiv afričkog predstavnika Tunisa 29-17. U utakmici u kojoj protivnik u nijednom trenutku nije poveo, pa čak ni imao izjednačenje osim kod početnih 0-0, Hrvatska je na poluvremenu vodila 11-8, a onda sjajnom serijom u nastavku prelomila susret.

U razdoblju od 34. do 43. minute Stipe Mandalinić i Mario Vuglac postigli su kombinirano pet pogodaka, dok je obrana pritom odradila sjajan posao i nije dozvolila Tunižanima nijedan pogodak. Hrvatska je od 12-10 otišla na, pokazalo se, nedostižnih 17-10.

Najbolji strijelac susreta bio je Vuglac s 10 pogodaka, dok je Mandalinić pridodao osam.

Mladi će "kauboji" u četvrtfinalu igrati protiv vršnjaka iz Brazila, koji su iznenađujuće svladali najboljeplasiranu reprezentaciju skupine C - Sloveniju (25-20). Brazil je u skupini D zauzeo posljednje mjesto (četvrto) koje je vodilo u osminu finala, a slavio je jedino protiv Kuvajta i Čilea. Četvrtfinalni susreti na rasporedu su u srijedu. (TS) 

Rukometno Svjetsko prvenstvo U21, osmina finala:

Hrvatska - Tunis 29-17

Francuska - Njemačka 21-20

Brazil - Slovenija 25-20

Španjolska - Mađarska 38-28

Danska - Švicarska (kasnije)

Švedska - Argentina

Srbija - Nizozemska

Egipat - BiH

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider