Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svaka čast

Hrvat postao najuspješniji u povijesti!

Zaronivši na dah u elitnom natjecanju 'Fazza Freediving Champioship 2015' u Dubaiju Goran Čolak je ponovno ostavio sve prisutne uzvanike i svoje konkurente bez daha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U slobodnoj disciplini koja se održava na pet metara dubine Goran je proveo osam minuta i 36 sekundi te time pokazao da je i dalje najbolji u tome što radi. Na drugom mjestu do Gorana s srebrom u ruci našao se Veljano Zanki s rezultatom od osam minuta i četiri sekunde, a Natalia Molchanova s uronom od sedam minuta i 38 sekundi ponijela je kući broncu.

'Fazza Freediving Championship' je natjecanje organizirano od strane Šeika u Dubaiju koji već 20-ak godina financira to natjecanje zbog svoje ljubavi prema drevnim sportovima Dubaija. Njegova ljubav reflektira se ne samo kroz ronjenje na dah, veći sokolarstvo, streljaštvo i naravno neizostavne, utrke deva. Ta natjecanja postala su vrlo popularna diljem svijeta i u natjecanje dolazi se samo 'posebnom' pozivnicom od Šeika samog. Konkurencija na tim natjecanjima je vrlo jako jer se tada na okupu nalaze, nazovimo to - samo najbolje atlete spomenutih sportova.

Na pitanje nakon natjecanja postoje li za njega uopće granice, Goran je odgovorio 'da su granice tamo gdje si ih sam postaviš i da su uvijek stvar vlastite procjene mogućnosti i odlučnosti. Dosegnuti sebi postavljene granice je pobjeda i to je on za što živim'.

Goran je ovom pobjedom ujedno postao i najuspješniji natjecatelj u povijesti ovog natjecanja osvojivši u pet godina sveukupno tri prva i dva druga mjesta.

Napomenimo također da je ovo samo početak Goranove ovogodišnje sezone i da po povratku u Zagreb Goran kreće s žestokim pripremama za bazensko svjetsko prvenstvo u Beogradu, koje se održava krajem lipnja, gdje će braniti zlato u sve tri discipline. A paralelno s time mora raditi na pripremama za novi Guinnessov rekord najavljen za kolovoz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider