Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Horvat odigrao sjajnu partiju

Zagreb izgubio od Dinama: Za prolaz dalje mora pobijediti Barcu!

Rukometaši Zagreb Croatia Osiguranja poraženi su na domaćem parketu zagrebačke Arene od Dinama iz Minska 25-23, u utakmici 8. kola skupine D Lige prvaka. Time su si umanjili šanse za osvajanje četvrte pozicije koja vodi u osminu finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskog je prvaka u ovoj utakmici koštao prevelik broj tehničkih pogrešaka za upisivanje važne pobjede koja bi ih približila prolasku u nokaut-fazu natjecanja. Dinamo je od početka do kraja bio bolji sastav. Na poluvremenu je imao četiri gola viška (14-10), a tri je puta tijekom susreta vodio i sa pet golova razlike.

U drugom poluvremenu je Zagreb u 19. minuti stigao na minus dva uz dva igrača više na parketu, no ukazana prilika nije iskorištena. Na manje od dva gola zaostatka do kraja nije uspio stići.

Dinamo je pobjedom barem privremeno preskočio Füchse Berlin na drugom mjestu ljestvice, dok je Zagreb ostao prikovan za dno uoči posljednja dva kola (Barcelona u gostima i Kadetten kod kuće).

Uvjerljivo najbolji igrač Zagreba bio je kapetan Zlatko Horvat sa 9 golova iz 11 pokušaja prema golu. Stipe Mandalinić zabio je 6 golova, a Luka Stepančić 4. Kod Bjelorusa su najefikasniji sa 6 golova bili Pavel Atman i Sergij Onufrijenko, dok je njihov vratar Rade Mijatović skupio 15 obrana.

Rukometna LP: Veszprem i Kiel uvjerljivi

Mađarski Veszprem Mirka Alilovića i Renata Sulića nastavio je sa stopostotnim učinkom u ovosezonskom izdanju rukometne Lige prvaka. U 8. kolu skupine B svladana je rumunjska Constanta s glatkih 31-21.

Gabor Csaszar bio je najefikasniji strijelac susreta sa devet golova, dok je bivši hrvatski reprezentativac Sulić za pobjedničku momčad postigao četiri gola.

U drugoj odigranoj utakmici skupine Kiel je također uvjerljivo, sa 40-29, svladao švedskog Sävehofa uz devet golova Niclasa Ekberga.

U skupini C obje su pobjede ostvarili domaćini, pa je tako Gorenje Velenje sa 23-19 bilo bolje od Metalurga, dok su igrači Kielca bez ozlijeđenog Ivana Čupića s tijesnih 30-29 upisali pobjedu protiv St. Peterburga. (TS) 

Rukometna Liga prvaka, 8. kolo,

skupina D:

Zagreb CO - Dinamo Minsk (10-14) 23-25

Redoslijed: 1. Barcelona 14 (-1), 2. Dinamo Minsk 11, 3. Füchse 10 (-1), 4. Kadetten 4, 5. Pick Szeged 4, 6. Zagreb CO 3.

skupina B

Sävehof - Kiel 29-40

Veszprem - Constanta 31-21

Redoslijed: 1. Veszprem 16, 2. Kiel 12, 3. Atletico Madrid 6 (-1), 4. Sävehof 4, 5. Pivovarna Laško 4 (-1), 6. Constanta 4.

 

skupina C

Gorenje Velenje - Metalurg 23-19

Kielce - St. Peterburg 30-29

Redoslijed: 1. Kielce 16, 2. Gorenje Velenje 12, 3. Metalurg 10, 4. Bjerringbro 6 (-1), 5. St. Peterburg 2, 6. Chambery 0 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider