Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Laureati HHO-a

HOO: Vlašić, Ude, stolnotenisačice i rukometaši najbolji u 2008.

Blanka Vlašić i Filip Ude, ženska stolnoteniska i muška rukometna reprezentacija dobitnici su nagrada Hrvatskoga olimpijskoga odbora za najuspješnije sportaše i ekipe u 2008. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u organizaciji HOO-a u zagrebačkome Hrvatskome narodnome kazalištu dodijeljene su nagrade ovogodišnjim laureatima, uz prisjećanje na najveće trenutke hrvatskog sporta u 2008.

Blanka Vlašić je godinu završila sa srebrnim odličjem na Olimpijskim igrama, naslovom svjetske dvoranske prvakinje i druge u poretku Zlatne lige sa pet prvih mjesta. Vlašić je dobila i posebnu nagradu HOO-a kao najveći promicatelj hrvatskog sporta u svijetu.

'Nisam se nadala nagradi. Trudit ću se da svijet još nekoliko puta čuje hrvatsku himnu i vidi moj pobjednički ples', kazala je Blanka.

Filip Ude je osvajač srebrnog odličja na konju s hvataljkama na OI u Pekingu, a u istoj disciplini je europski doprvak. 'Nagrada mi je poticaj za daljni rad, a posebno se zahvaljujem mojoj majci, koja je najzaslužnija za sva moja postignuća', izrekao je Ude. 

Stolnotenisačice najbolja ekipa

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Tamara Boroš, Sandra Paović, Andrea Bakula i Cornelia Vaida izabrana je najbolju ekipu zahvaljujući brončanom odličju sa Europskog prvenstva, dok su rukometaši europski doprvaci i polufinalisti olimpijskog turnira.

Najveća nada hrvatskog sporta među sportašicama je brončana olimpijska taekwondašica Martina Zubčić, dok je u kategoriji mladih sportaša slavio atletičar Marin Premeru, svjetski juniorski doprvak u disku i brončani u bacanju kugle.

Nagrada za najuspješnijeg trenera otišla je u ruke atletskog trenerskog dvojca Joško Vlašić-Bojan Marinović, a veliki pljesak zaradili su jedriličari Petar Cupać i Pavle Kostov, zajedno sa trenerom Ivanom Bulajom, dobitnici nagrade HOO-a za Fair-Play. Hrvatska posada u klasi 49er zaslužna je što su Danci osvojili zlato na OI u Pekingu jer su im ustupili svoj brod u trenucima kada je na njihovu pukao jarbol.

Ta u olimpijskom jedrenju dosad nezabilježena gesta Zadranima je donijela i priznanje svjetskog olimpijskog pokreta pa će Hrvatska posada 26. siječnja u Istanbulu biti nagrađena najvećim priznanjem Međunarodnog fair play odbora - nagradom Pierre de Coubertin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider