Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ovečkin ili Crosby?

Hokej u Sočiju: U glavnim ulogama bit će ova dva čarobnjaka

Gdje god da se pojave Alex Ovečkin i Sidney Crosby privlače svu pozornost na sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo da se radi o navijačima u NHL arenama ili o stručnjacima koje je potraga za trenerskom afirmacijom dovela čak i do hrvatskog leda, svi naglašavaju: "Ta dvojica izdvajaju se od ostalih iz posebnih razloga. Odlični su", kaže trener Medveščaka Mark French.

Alex Ovečkin je aposolutni individualac - Rus koji protivničkoj mreži prijeti jednim od najjačih udaraca u cijelom NHL. Trenutačno je najbolji strijelac sezone s 39 golova u 52 nastupa: "Ovečkin je možda najopasniji igrač NHL-a, s ubojitom kombinacijom snage i brzine. Bio sam 6 godina dio Washington Capitalsa i imao sam ga prigodu gledati uživo i reći ću vam jednu stvar, on je kao čudo prirode", tvrdi French.

Sidney Crosby je prvi asistent lige, te igrač s daleko najviše prikupljenih bodova: "Crosby je nešto manje građe od Ovečkina i vjerojatno je na većoj usluzi cijele momčadi. Crosby je fantastičan individualno, ali on isto tako čini sve igrače oko sebe boljima. Jednako su dobri, ali na različit način."

'Tko je bolji? To je pitanje ukusa, obojica su genijalni'

Rus je dvije godine stariji, a obojica su bili prvi pick drafta. Svoju NHL karijeru započeli su u sezoni 2005./06., a naslov rookieja sezone pripala je Ovečkinu. Otada je genijalni Rus triput bio najbolji strijelac i najkorisniji igrač lige, a jednom je najvećim brojem skupljenih bodova zaslužio i Art Ross trophy. Po individualnim postignućima Crosby malo zaostaje - jednom je bio najbolji strijelac i MVP lige.

Ali zato kanadski majstor ima jedan Stanley Cup i jedno olimpijsko zlato.

"Takvo poštovanje cijelog hokejšakog svijeta ne možeš zaraditi na temelju jedne sezone. Teško je reći tko je bolji, zaista su genijalni. To je zapravo pitanje ukusa", kaže kapetan Medveščaka Jonathan Cheechoo.

Obojicu ćemo gledati u Sočiju, u lovu na Olimpijski tron. Kakav će to gušt biti!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider