Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oduševljeni 'kralj'

Hirscher odgovorio Ivici i poručio: Pa Hrvati me vole iako sam Austrijanac!

Marcel Hirscher je postao pobjednik šestog izdanja muškog slaloma na Sljemenu čime je obranio prošlogodišnju pobjedu i tako postao prvi skijaš koji je na Sljemenu slavio dva puta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ovo je bila jedna od mojih najtežih, ali i najdražih pobjeda jer sada znam da mogu skijati brzo na ravnim stazama, ali i da me hrvatska publika voli iako sam Austrijanac'', kazao je nakon svoje druge pobjede na Sljemenu Marcel Hirscher.

>> Utučeni Ivica: Očekivao sam više, ne želim tražiti alibi u koljenu!

>> Pogledajte spektakularnu atmosferu na Sljemenu

>> Hirscher oduševljen: Hrvati me vole iako sam Austrijanac!

Drugo mjesto sa 57 stotinki sekunde zaostatka osvojio je Šveđanin Andre Myhrer, dok je treći bio Austrijanac Mario Matt sa 1.09 sekundi zaostatka.

"Kada sam vidio kako je drugu utrku odvezao Myhrer znao sam da ću morati dati sve od sebe. Nije moja vožnja bila savršena, ali recimo da je bila nekih 95 posto. Lani sam osvojio Zagreb, ali prije toga sam nastupio triput i bio jako loš, svakako zbog dugog ravnog dijela staze koji mi ne odgovara. Sav rizik se isplatio jer sam sada i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa. No, nemojte me još pitati o Kristalnom globusu, tek je siječanj", kazao je Hirscher, koji je bio pozitivno iznenađen kada je saznao da je Ivica Kostelić njegovu tehniku okarakterizirao kao budućnost ovog sporta koja bi se odsad trebala učiti u svim skijaškim školama.

"Čuo sam što je rekao i zahvaljujem mu na tome. Ja sam prije šest-sedam godina to isto mislio o njemu. Ivica me također iznenadio i svojom dobrom prvom vožnjom jer znam da ga boli koljeno. Srećom, ja imam tek 23 godine i još uvijek ne znam kako je to nastupati s bolovima", izjavio je Austrijanac, koji ove sezone ima devet plasmana među prva tri na devet utrka u tehničkim disciplinama.

"Pitate me da li je moguće u svim tehničkim utrkama u jednoj sezoni biti na podiju? Ne, držim da je to nemoguće, poptuno nemoguće".

Drugoplasirani Šveđanin Andre Myhrer nije bio previše tužan što nije ponovio pretprošlu godinu kada je slavio na Sljemenu.

"Imao sam sjajan plan kako opet pobijediti u Zagrebu, ali je gospodin Hirscher imao sličan plan i veću brzinu od mene. Nisam nezadovoljan jer mi je ovo 17. mjesto na podiju u karijeri, a posebno sam ponosan na svoju drugu vožnju na stazi punoj rupa. Teško je bilo skijati u takvim uvjetima, dovoljno je vidjeti kako se osjećao Jens Byggmark koji je bio vodeći nakon prve vožnje, a uprskao u drugoj", izjavio je Myhrer koji je najavio da će voditi veliku borbu za obranu slalomskog naslova s Hirscherom.

I trećeplasirani Mario Matt već je jednom bio "sljemenski kralj", osvojio je prvo izdanje 2008.

"To kao da je bilo prije sto godina. Ipak, dokazao sam da još mogu biti dobar, iako sam u prvoj vožnji napravio puno pogrešaka. Uvijek je lijepo doći u Zagreb", kratko je izjavio Matt.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider