Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Hat-trick Voračeka u slavlju Flyersa protiv Penguinsa

Češki hokejaš Jakub Voraček s tri je pogotka predvodio Philadelphiju do gostujuće pobjede protiv Pittsburgha (6-5) u pensilvanijskom derbiju NHL lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Voraček je svoj prvi gol, kojim su Flyersi poveli 3-2, zabio deset sekundi prije kraja druge trećine, da bi samo 18 sekundi nakon početka završne dionice postigao novi za 4-2. Nije Philadelphija uspjela sačuvati takvo vodstvo do kraja, budući da su Penguinsi dvije minute prije kraja izjednačili na 5-5, ali samo pola minute kasnije još se jednom ukazao 23-godišnji Čeh i napokon zaključio golijadu u Consol Energy Centeru. Prvim hat-trickom u karijeri Voraček je ujedno probio granicu od 200 poena u NHL ligi.

Sjajan je u dresu Flyersa bio i Wayne Simmonds s dva gola i asistencijom, a strijelac je bio i Nicklas Grossman. Za domaće su zabijali Matt Niskanen, Jevgenij Malkin, Tyler Kennedy, James Neal i Brandon Sutter. Sidney Crosby se, pak, s jednom asistencijom izjednačio na vrhu lige s Thomasom Vanekom (Buffalo), obojica imaju po 25 poena.

Aktualni prvak Los Angeles slavio je na gostovanju kod Calgaryja s 3-1, a najvažnije su se stvari dogodile već u prvoj trećini. Kingsi su poveli u sedmoj minuti preko Dustina Browna, u 15. je izjednačio T.J. Brodie, da bi samo minutu kasnije novo vodstvo, a ispostavilo se i pobjedu, gostima donio Trevor Lewis. U posljednjoj je trećini slavlje prvaka potvrdio Jeff Carter.

Pogotkom Davida Jonesa 17 sekundi prije isteka produžetka Colorado je u Denveru pobijedio St. Louis s 1-0. Ruski vratara Avalanchea Semjon Varlamov skupio je 33 obrane za drugi ''shutout'' sezone i deseti u NHL karijeri. Coloradu je ovo bila sedma uzastopna domaća pobjeda protiv St. Louisa. (TS)

NHL liga, srijeda:

Calgary - Los Angeles 1-3
Pittsburgh - Philadelphia 5-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider