Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatne su

Hat-trick Norvežanki u Sočiju: Marit Bjørgen za povijest!

Nova je stranica sportske povijesti ispisana pretposljednjeg dana Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Zasluge za to pripadaju norveškoj skijašici-trkačici Marit Bjørgen (33).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ona je pobjedom u masovnom startu na 30 kilometara postala najtrofejnija zimska olimpijka u povijesti. Deseta joj je to medalja u karijeri, ali i šesto zlato, što nema nijedna sportašica koja se kroz povijest natjecala na zimskim igrama. Po šest zlata imaju skijašica-trkačica Ljubov Jegorova i brza klizačica Lidija Skoblikova, no one nemaju toliki broj ukupnih medalja. S druge strane, po deset odličja imaju skijašice-trkačice Raisa Smetanina i Stefania Belmondo, ali one nemaju po šest zlata.

Bjørgen je samo u Sočiju osvojila tri zlatne medalje, uz ovu subotnju ima i one u skiatlonu i ekipnom sprintu. Ukupno, pak, u karijeri ima šest zlata, tri srebra i jednu broncu. Podsjetimo, samo dva dana ranije je njezin sunarodnjak Ole Einar Bjørndalen postao najtrofejniji zimski olimpijac uopće, kad su u pitanju oba spola. Na kontu 40-godišnji biatlonac ima osam zlata, četiri srebra i jednu broncu.

U subotu je Bjørgen bila na čelu norveškog društva koje je okupiralo pobjedničko postolje. Drugaje s 2.6 sekundi zaostatka bila Therese Johaug, a treća Kristin Størmer Steira (+23.6).

Hrvatska predstavnica Vedrana malec zauzela je 53. mjesto među 57 skijašica koje su krenule u utrku. Za pobjednicom je zaostala više od 13 minuta.

ZOI, skijaško trčanje, masovni start, 30 km (Ž):

1. Marit Bjørgen (Nor) 1:11:05.2

2. Therese Johaug (Nor) +2.6

3. Kristin Størmer Steira (Nor) +23.6

...

53. Vedrana Malec (Hrv) +13:08.2

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider