Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tajni adut za Euro?

Novo ime među Kaubojima: Riječki bombarder je budućnost hrvatskog rukometa

Na popisu izbornika Line Červara našao se i mladić koji bi jednog dana morao biti nositelj igre hrvatske rukometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije godinu i pol senzacionalno je odjeknula vijest kako je jedan rukometaš hrvatskog drugoligaša potpisao trogodišnji ugovor s PSG-om, najbogatijim svjetskim klubom koji vrvi fenomenalnim igračima.

Tko je sad taj Halil Jaganjac - pitali su se mnogi nakon što je dva mjeseca prije svog 18. rođendana lijevi vanjski riječke Kozale potpisao za PSG.

Jaganjac je sezonu 2016./2017. proveo u Parizu, ali se u vanjskoj liniji, koji između ostalih sačinjavaju Mikkel Hansen i Nikola Karabatić, i nije naigrao. Odnosno, igrao je, ali za drugu momčad PSG-a u trećeligaškoj konkurenciji.

Bilo je stoga jasno da mora pronaći novu, kompetitivniju sredinu od trećeligaša, u kojoj će redovito igrati i razvijati svoj potencijal pa je otišao na posudbu u makedonski Metalurg iz Skoplja.

Upravo je Červar, još dok je bio trener Metalurga, inzistirao na njegovom dolasku jer ga je Jaganjac oduševio igrama u mlađim reprezentativnim selekcijama.

Konkurencija Mamiću i Mandaliniću

Ovaj dvometraš mogao bi biti tajni Červarov adut za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u siječnju igrati u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Varaždin, Poreč). Našao se na danas objavljenom Červarovom popisu za dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom u kojima će sigurno dobiti pristojnu minutažu.

Osim Jaganjca, od lijevih vanjskih pozvani su i Marko Mamić i Stipe Mandalinić te Jakov Gojun, ali on, premda je po vokaciji također lijevi vanjski, neće biti konkurencija Jaganjcu s obzirom da je šef hrvatske obrane i primarna mu je zadaća zaustavljanje protivničkih napada.

Sjajno krenuo u Ligi prvaka

Za Jaganjca vrijeme radi, on je 22. lipnja ove godine proslavio 19. rođendan i sigurno predstavlja budućnost hrvatskog rukometa. U Metalurgu je odlično krenuo, u prva dva kola Lige prvaka u oba dvoboja bio je prvi strijelac svoje momčadi (zabio je devet golova Bešiktašu i šest Montpellieru) i bude li nastavio s odličnim partijama, uopće nije nemoguće da osvane na Červarovom konačnom popisu za Europsko prvenstvo. Dapače...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider