Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Odradio odličan posao'

Medveščak ostaje u KHL-u s istim trenerom

Medvjedi su objavili vijest koja će se zasigurno svidjeti njihovim navijačima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gordie Dwyer, miljenik publike, veliki autoritet i glavni strateg zagrebačkih Medvjeda prošle sezone, nastavit će voditi Medveščak i iduće sezone.

Bad Boy NHL-a opravdao je ovaj svoj nadimak dodijeljen prilikom dolaska u Zagreb prošle sezone, ne libeći se iskazati svoje nezadovoljstvo ponekim sudačkim odlukama, emotivno proživljavajući tijek utakmica i prije svega s borbenim mentalitetom koji je postavio kao temelj na kojem gradi momčad.

Treneru Dwyeru će ovo biti druga sezona treniranja u KHL-u. Medvjede je vodio prošle sezone u kojoj mu je doigravanje izmaklo na samom kraju, a zagrebačku momčad sa 78 bodova doveo je na deseto mjesto Zapada.

Fox: Dobro će pripremiti igrače

"Jako smo sretni i zadovoljni što smo s Gordijem dogovorili njegov povratak u Medveščak. Odradio je odličan posao prošle sezone, složio je momčad i uvjerio dečke da igraju po njegovom sistemu i to s pravim pristupom i karakterom. Sa sigurnošću mogu reći da će dobro pripremiti igrače i da će spremni dočekati početak sezone. Isto tako, ovo je odlično za sve dečke koji se vraćaju u momčad jer točno znaju što će se od njih očekivati“, izjavio je prilikom objave potpisivanja novog ugovora sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

"U svojoj prvoj sezoni kao glavni trener u KHL sam jako puno naučio. Svo skupljeno znanje i iskustvo i razumijevanje izazova koje Liga donosi će svakako utjecati na ovogodišnje pripreme i rad tokom sezone", najavio je glavni trener Dwyer za kojeg odmora nema jer mislima odavno u novoj sezoni. Povratak nekih igrača u momčad bit će odličan novi početak.

"Jako sam zadovoljan što se dio igrača koji su činili našu osnovu prošle sezone vraćaju i ove. To je grupa koja jako dobro zna i razumije što će se do nje tražiti. Sve su to igrači koji su posve prihvatili koncept identiteta naše momčadi, igrači koji znaju kako iz dana u dan moramo igrati kao momčad da bismo bili uspješni. Ta osnova jako puno znači i na tome ćemo graditi cijelu sezonu".

'Izazov je složiti i upravljati rasporedom'

"Uzbudljivo je započeti novu sezonu! Naravno, prvi izazov je provesti i testirati igrače kroz intenzivan trening kamp. Nadalje, izazov nama, kao i svim momčadima KHL-a je pronaći način kako složiti i upravljati rasporedom i svim putovanjima kroz sezonu, a da pritom imamo dosljednost u energiji i igri. Naš glavni fokus će nam i dalje biti identitet naše momčadi i izgradnja strukture igre", ocijenio je Dwyer najveće izazove nove sezone.

"Očekujem da će svi doći uzbuđeni, napunjenih baterija, spremni raditi i graditi tamo gdje smo stali prošle sezone. Kolektivno moraju biti spremni podići razinu natjecanja tijekom trening kampa. I moraju biti spremni pokazati što mogu i zaraditi svoje prilike. Očekujem da ćemo igrati pravi natjecateljski i uzbudljiv hokej kojeg će navijači cijeniti i s kojim će se moći identificirati" kazao je na kraju Dwyer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider