Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mislima već prema Mađarskoj

Goluža još uvijek štedi kapetana i poručuje: Na ovom SP-u je pala kvaliteta!

Nakon odličnog otvaranja SP-a u Španjolskoj i uvjerljive pobjede protiv Australije, Kauboje danas očekuje još jedna utakmica protiv – barem na papiru – nešto slabijeg protivnika, Alžira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Goluža neće dopustiti nekakvo opuštanje.

''Očekujem duboku agresivnu obranu Alžira, znaju biti opasni u kontrama i imaju lijevog i desnog beka koji dosta šutiraju. Mi ćemo im se suprotstaviti s našom obranom 6-0. Moramo biti strpljivi i ne smijemo srljati a uz čvrstu i pokretljivu obranu ne bi trebalo biti problema. Treba nam što više laganih pogodaka, tako da se što manje trošimo na tu njihovu duboku zonu, jer odmah drugi dan slijedi utakmica protiv Mađarske tako da želimo neke igrače štediti za tu utakmicu'', istaknuo je Goluža te nadodao:

''U planu je da se Vori štedi, a u planu je i da Lacković malo igra, kako bi dobio kontinuitet kretanja jer ipak nije duže vremena igrao, a zna se dobro koliko nama Lacković treba. Zato ga što prije želimo vratiti u optimalnu formu jer protiv Mađarske nam Lacković treba. Što se tiče Jakova Gojuna, koji zbog povišene temperature nije bio u sastavu protiv Australije, situacija je puno bolja, tako da će on biti u sastavu protiv Alžira i sigurno da će nam biti od pomoći u obrani jer zna se da je nama Jakov stožerni igrač u obrani.''

Marino Marić otpao je s popisa s obzirom da je u Španjolsku otputovalo 17 igrača, a za prvi krug trebalo je prijaviti njih 16, pa je tako utakmicu protiv Australije Marić pratio s tribina. I protiv Alžira bit će na tribini.

''To je popis koji je sada sastavljen, ali u svakom trenutku tijekom Svjetskog prvenstva s popisa možemo promijeniti 2 igrača, to je staro pravilo, a novost je da onog igrača kojeg maknemo, u svakom trenutku možemo ponovno vratiti u sastav. Marino Marić dodatno trenira s našim kondicijskim trenerom Tomljanovićem, tako da se ne bi osjetilo njegovo neigranje. Marić puca od želje da se što prije pojavi u sastavu. Nije on višak, on je da tako kažem – prekobrojan. On je trenutno naš najvatreniji navijač i čeka svoju priliku i nadam se da će je u nastavku prvenstva i dobiti'', rekao je Goluža.

Hrvatski izbornik je uspio pogledati i neke dosad odigrane utakmice na Svjetskom prvenstvu te je prenio i svoje dojmove.

''Mogu osobno reći na temelju onoga što sam vidio je da je pala kvaliteta rukometa, ali to nije ništa čudno jer je ovo već treće natjecanje u nepunih godinu dana i sigurno je da su igrači već dosta potrošeni i da ponekad ponestane motiva kod pojedinih igrača u nekim utakmicama. Tunis i Mađari dosta su pokazali. Ali, što se tiče Mađara, već sam i ranije govorio, da je njima liga puno ranije završila od Bundeslige, a okosnica naše reprezentacije su četvorica igrača upravo iz Bundeslige. Tako da su Mađari, za razliku od ostalih reprezentacija imali 15 dana više za pripreme i to se vidi na njihovoj igri, puno su uigraniji, lopta im brže ide i oni su već u jako dobroj formi'', smatra Goluža.

Osvrnuo se Goluža i na uvjete u Španjolskoj.

''Sve je na jednom visokom nivou, jedino možda posjećenost utakmica u Madridu nije kako smo očekivali, ali ja se nadam da će dvorana biti dobro popunjena protiv Mađara i Španjolaca. U Madridu već ima dosta mađarskih navijača, a Španjolci su i domaćini i jedni od favorita, pa se nadam da će u utakmici protiv njih biti bolja atmosfera na tribinama. Jer, ipak nije lako igrati pred samo 300 ljudi, zaključio je hrvatski izbornik.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider