Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Polako se dižemo'

Goluža upozorava, Kopljar hvali navijače: Ima ih dosta i stvarno su glasni!

Dan nakon pobjede nad Tunisom, stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije na čelu s izbornikom Slavkom Golužom te hrvatski reprezentativci družili su se s novinarima u hotelu Marriot u Dohi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je prva dva kola upisale dvije pobjede, protiv Austrije i Tunisa.

Kauboji gaze prema planu, Kopljar odgovorio kritičarima

„Bile su to dvije teške utakmice“, kazao je izbornik Goluža.
„Zna se da mi uvijek malo teže ulazimo u velike turnire, ali bilo je dosta dobrih stvari protiv Austrije, bilo je stvari i koje smo morali popraviti. Tunis se na nama morao vaditi, mi smo popravili agresiju, disciplinu u igru, nekako se kockice polako slažu, polako se dižemo“, ističe Goluža te najavljuje utakmicu s Iranom u trećom kolu koja se igra u ponedjeljak.

„Iranci su jedna nepoznanica, ali ja ih pratim od osmog mjeseca, gledao sam ih na turniru u Doboju. Jako su nezgodna reprezentacija, sigurno ću tražiti od igrača maksimalnu ozbiljnost, prije svega ulazak u utakmicu na prvi način. Pokušat ćemo malo kombinirati, ali prije svega moramo biti ozbiljni, vidjeli ste kako su zaprijetili Makedoniji, da Makedonci nisu igrali u punoj postavi, ishod bi bio drugačiji. Respekt postoji, ne smijemo dati da nam u redove uđe neka nervoza, formu podižemo i tako trebamo nastaviti“, zaključio je Goluža.

Marko Kopljar ističe da je ispunjen plan, četiri boda su na kontu.
„To je ono po što smo došli, zadovoljan sam ostvarenim. Utakmice su bile naporne, prva utakmica je uvijek teška, uvijek postoji nekakav pritisak. Sigurno je da imamo rezerve, da možemo igrati još bolje, posebice u obrani. Promijenili su se sudački kriteriji i svima je teško, kako nama tako i drugima, moramo se prilagoditi“, kaže Kopljar.

„Danas ćemo se odmoriti, a sutra nas čekaju Iranci. Neće se nitko predati, ova skupina nije zvučna ali nitko se neće predati, sve momčadi žele nešto napraviti, uostalom, protiv nas svi ulaze opušteni, igraju slobodno, jer smo mi papirnati favoriti i stoga nemaju što izgubiti. Nadam se da ćemo protiv Iranaca igrati dobro, dobru obranu, da ćemo ih iskontrirati, da se što manje umorimo, da izrotiramo igrače i da se što bolje spremimo za preostale utakmice“, kaže Kopljar i hvali hrvatske navijače.

„Ima ih puno više no što sam očekivao, stvarno su glasni, nadam se da će tako i nastaviti.“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider