Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odluka o broju jedan

Goluža uoči Makedonije: Nema skrivanja, to je derbi nas Balkanaca

Izbornik hrvatskih rukometaša najavio je ogled s Makedonijom za prvo mjesto u skupini Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u srijedu igra protiv Makedonije utakmicu koja će odlučiti pobjednika skupine B.

Voriju 'zapeli za oko' medijski napisi: Mi smo jedna momčad, ovdje nema rezervi!

"Makedonci su skup igrača koji tijekom cijele godine igraju zajedno u dva kluba, Vardaru i Metalurgu. Za razliku od nas, to im je velika prednost. U ove prve tri njihove utakmice posebno me impresioniralo to što su imali sportsku disciplinu u tehničkom i taktičkom smislu. Igrali su izvanredno protiv Tunisa u prvom kolu, to im je najbolja utakmica u zadnje dvije-tri godine. U svakom slučaju, imamo veliki respekt prema njima jer to je ipak jedan derbi nas s Balkana, znamo da će ući dosta nabrijani u utakmicu", istaknuo je Slavko Goluža na press konferenciji.

"Nema mnogo skrivanja, očekujem jednu pravu borbu s jedne i druge strane. Možda presudi jedan igrač ili vratar, zato mislim da su nam šanse podjednake, 50:50", kazao je Goluža, nekoć suigrač najboljeg makedonskog igrača Kire Lazarova:

"Predobro ga poznajem, imat će velik motiv, ali Kiril nije Makedonija. On je pametan, iskusan i lucidan igrač koji uvijek zna podvaliti loptu, a kad ga ne ide igra za ekipu. To je dokaz o kakvom se vrhunskom igraču radi."

Goluža se osvrnuo na još dvije stvari...

"Želim pohvaliti naše navijače koji ovdje žive i rade u Kataru i koji su uz nas iz utakmice u utakmicu. Veliko hvala od mene, mojih igrača i stožera, stvarno su nam velika podrška i na nama je da im se odužimo u sljedećim utakmicama. Što se tiče suđenja, malo se promijenilo, kriteriji su čudni, ali je korektno."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider