Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Final Four

Goluža u vatrogasnoj misiji s PPD-om: Može li iznenaditi Vardar?

Rukometaši Zagreba otputovali su na Final Four SEHA Lige, gdje ih u petak očekuje polufinale protiv makedonskog Vardara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavko Goluža preuzeo je PPD Zagreb u ponedjeljak, a već ovog petka je pred njim i igračima prvi veliki ispit - polufinale protiv jakog Vardara na Final Foru SEHA Lige. U turbulentnoj rukometnoj sezoni, Goluža je treći trener na klupi Zagrebaša.

"Što je bilo prije ja uistinu ne želim komentirati, ne želim se osvrtati na to. Ja želim pozitivno gledati od dana kada sam ušao u ovu dvoranu i kada sam preuzeo ekipu. Mislim da su u dobrom fizičkom stanju i to treba iskoristiti."

Za pripremu prve utakmice nije imao previše vremena, a ni stanje s ozljedama nije sjajno, ipak Goluža je optimističan.

"Ne trebamo previše razmišljati o protivniku, nego trebamo razmišljati o sebi tako da odigramo najbolje što možemo. Imam nekih sitnih korekcija u našoj igri i to ćemo na utakmici pokušati sporovesti. Koliko će to biti kvalitetna izvedba teško je reći zato jer je bilo malo vremena za sve to uštimati.

Promjena trenera uvijek je šok za igrače, no taj šok može biti i pozitivan.

Horvat: Svaka promjena je šok terapija

"Normalno svaka promjena je nekakva šok terapija za ekipu, tako da je momčad dobro reagirala, nije lako s obzirnom, da je već treći trener sezone, ali dobro. Tako je uprava odlučila i tako je", kaže Zlatko Horvat, kapetan PPD-a Zagreb.

Na pitanje tko će preuzeti klupu zagrebaša na kraju sezone, iz kluba nema odgovora. Podsjetimo, Goluža je već ranije potpisao ugovor sa slovačkim prvakom Tatranom koji ga očekuje nakon što završi sezona.

Červar novo trajno rješenje na klupi?

Klub ne želi potvrditi nagađanja kako bi to mogao biti Lino Červar, koji je od nedavno ponovo i hrvatski izbornik. A upravo se dvojac Červar-Goluža spominjao i u kombinaciji kao izbornik-pomoćnik. No, Golužinim odlaskom u Slovačku, pomoćnik Červaru u repreznetaciji mogao bi postati Vlado Šola.

Červar je i u Makedoniji vodio Metalurg i reprezentaciju pa je vrlo vjerojatno da je takav angažman dogovrio i sa Zoranom Gobcem. No, prije toga, Goluža mora odraditi završnicu SEHA lige. Hrvatski je prvak ove sezone četiri puta igrao protiv Vardara, dva su puta slavili, dok su dva puta poraženi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider