Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Polufinale s Danskom

Goluža smiruje euforiju: Nitko ne želi zlato više od nas!

"Dance respektiramo, ne samo zbog njihove snage već i zbog toga što igraju kod kuće i što će ih bodriti 14.000 navijača", ističe izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža pred polufinalni ogled s Danskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon sjajne pobjede protiv Poljske i plasmana hrvatskih rukometaša u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj, izbornik Slavko Goluža pokušava smiriti euforiju kako bi se igrači u miru pripremili za polufinalni ogled protiv domaćina prvenstva.

"Sada je najvažnije smiriti euforiju, ima još dosta do kraja. Bit će vremena za slavlje. Čeka nas domaćin, puna dvorana, veliki suparnik," kazao je hrvatski izbornik.

U polufinale europskog prvenstva plasirali su se olimpijski pobjednici Francuzi, svjetski prvaci Španjolci, europski prvaci Danci, te Hrvatska koja je na zadnja tri velika natjecanja - OI, SP i EP osvojila broncu.

"U borbi za medalje ostale su četiri najjače ekipe, ne samo u Europi, već na svijetu," dodao je Goluža.

Hrvatsku u šestom uzastopnom polufinalu na europskim prvenstvima očekuje Danska.

"Dance respektiramo, ne samo zbog njihove snage već i zbog toga što igraju kod kuće i što će ih bodriti 14.000 navijača. Međutim, i mi imamo svojih aduta. Ne želim ih otkriti, no pokušat ćemo ih pokazati na trenu. Jedno je sigurno, ostavit ćemo srce na terenu, dat ćemo sve od sebe," dodao je.

Hrvatska u svojoj riznici ima dva olimpijska i jedno svjetsko zlato, međutim nikada nije slavila na Europskom prvenstvu. U dosadašnjih deset nastupa na europskim prvenstvima naši su rukometaši dva puta bili drugi (2008, 2010), dva puta treći (1994, 2012) i dva puta četvrti (2004, 2006).

"Svi znamo kako u našoj kolekciji nedostaje jedino europsko zlato. Nitko ne želi zlato više od nas. Neće biti lako, trebat će i sreće," poručio je hrvatski izbornik.

Atmosfera u ekipi je sjaja, nema ozljeda, a igrači su nakon trijumfa protiv Poljske imali regeneraciju kako bi se što prije osvježili. Danas je na rasporedu regeneracijski trening, a u petak u 21.00 sati polufinalni ogled protiv Danske. Prije toga će u 18.30 snage odmjeriti Francuska i Španjolska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider