Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Bit ćemo prava reprezentacija'

Goluža skratio popis: Kauboji protiv Srbije u Poreču i Rijeci

"Drago Vuković je 'žrtva' pomlađivanja reprezentacije, Denis Buntić je sam zatražio stanku, a kod Blaženka Lackovića i Venija Loserta u pitanju su ozljede", objasnio je izbornik Slavko Goluža izostavljanje spomenutih rukometaša s popisa za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 26. prosinca za najbolje hrvatske rukometaše kreće posljednji dio priprema za Svjetsko prvenstvo kojem će od 15. siječnja do 1. veljače 2015. domaćin biti Katar. Prvi dio priprema od 26. do 30. prosinca u Umagu će odraditi 20 rukometaša, a nakon nekoliko dana odmora reprezentativci, njih 18 među kojima će biti i Domagoj Duvnjak, ponovno će se okupiti u Zagrebu i 2. siječnja krenuti za Umag, gdje će obaviti i završni dio priprema do odlaska u Katar 13. siječnja.

U drugom dijelu završnih priprema predviđene su i dvije pripremne utakmice koje će Hrvatska odigrati protiv reprezentacije Srbije, 9. siječnja u Poreču i dan poslije u Rijeci.

Izbornik Slavko Goluža još je prošlog tjedna morao sastaviti popis od 28 rukometaša koji će kandidirati za nastup na SP-u s kojeg su izostavljeni Blaženko Lacković, Drago Vuković i Denis Buntić, a na popisu 20 koji će se okupiti 26. prosinca nema ni Venija Loserta.

"Što se Vukovića tiče, odlučili smo i ove godine nastaviti s pomlađivanjem reprezentacije te će na toj poziciji igrati Bičanić, Slišković pa i Karačić te Obranović, a možda i Duvnjak u nekim mojim vizijama, uz Gojuna kao obrambenog specijalca. Odabrao sam Blaževića koji ima zapaženu sezonu u Szegedu i zaslužio je poziv. S Buntićem sam nekoliko puta razgovarao i on je sam zatražio da se oslobodi ove akcije zbog obiteljskih razloga. Lacković je nažalost ozlijeđen, kao i Losert", argumentirao je izbornik Goluža izostanke iskusnih reprezentativaca s popisa, u utorak na konferencije za medije u Zagrebu.

Lijevo krilo reprezentacije, 26-godišnji Manuel Štrlek, poželio je pripreme bez ozljeda: "Dobar kvalifikacijski ciklus odradili smo u desetom mjesecu, napravili smo dobru podlogu i sistem igre za Svjetsko prvenstvo. Pred nama je veliki rad, nema mnogo vremena za same pripreme, sve će morati ići dosta brzo. Utakmice sa Srbijom bit će dobra priprema za balkanske ekipe u grupi, bit će to dobar trening. Samo neka se nitko ne ozlijedi i da odemo dobro spremljeni u Katar."

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac potužio se da reprezentaciji još nedostaje sponzora, otkrio da je Savez reprezentativcima još uvijek dužan isplatiti jednu premiju za 3. mjesto na SP-u 2013. u Španjolskoj te izrazio nadu da će ih oni zadužiti za još jednu premiju uspješnim nastupom u Kataru: "Naš je prvi cilj osigurati kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Riju. Normalno, nećemo se odreći ni drugih ciljeva, borbe za medalju, ali osnovni cilj jest osiguranje borbe za Igre u Riju. U Katar ćemo voditi 16 igrača od 18 koliko će ih biti u završnoj fazi priprema", rekao je Gobac te najavio nastavak provođenja 'podizanja bojne gotovosti' reprezentativaca:

"Bit ćemo prava reprezentacija i ne bojimo se. Trebat će nam sreće da ne bude ozljeda, ali i sportske sreće da si olakšamo ždrijeb jer je važno da startamo s pozicije broj jedan, što neće biti nimalo lagano. Imamo suparnike iz regije koji su neugodni protivnici, nitko unaprijed ne može reći da će ih glatko pobijediti. Moramo biti potpuno spremni da budemo prvi u skupini, tada je sve otvoreno i izbjeći ćemo dalje teže reprezentacije", zaključio je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

Hrvatska reprezentacija je u prvom dijelu Svjetskog prvenstva smještena u skupinu B s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom, a nastup na SP-u otvorit će 16. siječnja utakmicom protiv Austrije.

Skraćeni popis kandidata za SP u Kataru 2015.:

Vratari:

1. Mirko Alilović (Veszprem)

2. Ivan Pešić (Meškov Brest)

3. Filip Ivić (PPD Zagreb)

Krila:

4. Manuel Štrlek (Kielce)

5. Ivan Ninčević (Bešiktaš)

6. Lovro Šprem (PPD Zagreb)

7. Ivan Čupić (Kielce)

8. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)

Pivoti:

9. Igor Vori (PSG)

10. Željko Musa (Kielce)

11. Ilija Brozović (PPD Zagreb)

Vanjski igrači:

12. Domagoj Duvnjak (THW Kiel)

13. Marko Kopljar (PSG)

14. Luka Stepančić (PPD Zagreb)

15. Mario Vuglač (PPD Zagreb)

16. Damir Bičanić (Chambery)

17. Ivan Slišković (Celje PL)

18. Jakov Gojun (PSG)

19. Sandro Obranović (PPD Zagreb)

20. Josip Valčić (PPD Zagreb)

21. Igor Karačić (Vardar)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider