Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvatska - Mađarska

Goluža: Neće nam biti lako, cijeli grad živi za rukomet

Nakon kraćih dvodnevnih priprema u Zagrebu hrvatska muška rukometna reprezentacija otputovala je danas u Veszprem gdje sutra protiv Mađarske igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Danskoj sljedeće godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak Kauboji gostuju u Mađarskoj, a uzvratna utakmica  igrat će se 6. travnja u zagrebačkoj Areni.

''Neće nam biti lako u Veszpremu protiv Mađara. Veszprem je grad koji živi za rukomet i čeka nas puna dvorana glasnih navijača. Sve utakmice s Mađarskom bile su teške, a takva će biti i ova. No, ja sam kao i uvijek optimist, idemo odigrati najbolje što možemo i ja sam uvjeren da se vraćamo s pobjedom, rekao je na konferenciji za novinare uoči odlaska u Mađarsku izbornik Slavko Goluža.

>> Hrvatska obožava 'kauboje': Sjajna atmosfera u Kutiji šibica!

Da su Mađari neugodan protivnik upozorio je i kapetan reprezentacije Igor Vori.

''Mađari su neugodni, pogotovo kada igraju na svom terenu. Neće nam biti lako protiv njih, ali bitno je da smo mi svi zdravi i idemo po pobjedu'', poručio je Vori, a Domagoj Duvnjak nadodao da se idu boriti i potući za pobjedu.

Motiva ne nedostaje, a tu je i velika podrška hrvatskih navijača. Izbornik Goluža zahvalio je svim ljubiteljima rukometa koji su ih došli podržati na otvoreni trening koji je reprezentacija održala u ponedjeljak u Kutiji šibica:

''Nastavili smo s tradicijom održavanja otvorenih treninga i zahvalio bi svima koji su u ponedjeljak došli, posebno najmlađim navijačima koji su nas sve oduševili. Igrači i stručni stožer bili su oduševljeni odličnom atmosferom na otvorenom treningu'', rekao je Goluža.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac koji je također prisustvovao konferenciji za novinare zahvalio se predsjedniku RH Ivi Josipoviću koji ih je jučer primio u svom uredu na Pantovčaku.

Zahvalio je Gobac još jednom i ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, njegovom Ministarstvu i Vladi što su u ova krizna vremena prepoznali važnost sporta i sportaša te usvojili izmjene Zakona o sportu kojim se uvode naknade za izvrsnost.

No nije to bilo sve što je imao reći najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa..

''Danas 90 posto reprezentacije igra vani, naravno da bi bilo bolje da više igrača dolazi iz hrvatske lige, ali za 2-3 godine to bi se moglo dogoditi. Obavio sam razgovor s Vorijem i načelno je dogovoreno da nakon Pariza završi karijeru u Zagrebu. S Duvnjakom ću tek razgovarati i naša je želja da za 2-3 godine odigra barem dvije sezone za nas, a onda opet može u inozemstvo'', rekao je Gobac i dodao:

''Postignut je dogovor s Gazpromom da uđe u SEHA ligu na 4 godine. Trebao bi se potpisati ugovor na završnom turniru u Skoplju koji se igra od 12. do 14. travnja.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider