Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ante bez dlake

Gips za Novu TV: Tenis mogu igrati svi, a skijanje je i Đokoviću bilo 'komplikovano'

Ante Kostelić opet je dao zanimljive komentare na Ivičinu sezonu. On uvijek ima asa u rukavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji skijaš svijeta u 2011. godini Ivica Kostelić proglašen je najboljim sportašem Zagreba u protekloj godini. Na dodjeli nagrada u Lisinskom njegov otac i trener Ante Kostelić za Novu TV je komentirao trenutnu situaciju u sezoni.

''Ne znam hoćemo li i ove godine gledati podizanje Kristalnog globusa. Rado bi da se to dogodi prije završnice u Schladmingu. Tamo nam nisu baš skloni, a bit ćemo zadovoljni ako tamo dođemo s prednošću'', skeptičan je malo Gips.

Ove sezone zbog rivalstva Ivice i Hirschera, te zbog mini afere oko 'haklanja' kolaca, Austrijanci su posebno na zub uzeli Kosteliće. Kao da im već dovoljno nisu trn u oku koji im remeti planove u nacionalnom sportu.

''Mi smo se pojavili u Svjetskom kupu kao crne ovce i to je dosta poremetilo taj sustav među nacijama. Onda je došlo do nekih pojava kojih prije nije bilo. Ima različitih vrsta pritisaka. Nekad te kontroliraju u postavljanju staza pa onda stave da ju netko drugi postavi umjesto vas'', ogorčen je Kostelić odnosima u skijanju.

''Mi nemamo mogućnosti da se borimo protiv toga osim sportskim pobjedama.''

Prošle je sezone Ivica uvjerljivo pomeo konkurenciju. I ove sezone vodi u ukupnom poretku, no slabi učinci u brzim disciplinama ipak su garancija velike drame na kraju sezone.

''Nismo se za ovu godinu tako dobro spremili. Samo se nadam da do kraja sezone ne bude nekih nezgoda pa da u nove pripreme možemo ući spremni.''

Nije izdržao da još jednom ne naglasi u kojoj se obitelj Kostelić nalazi situaciji.

''Ne postoji baš ni jedan primjer u Hrvatskoj, ni prije ni sad, nit će ikada postojati, da vi vodite jedan privatni rat protiv cijelog svijeta'', rekao je Gips pokušavajući objasniti uspjehe svoje djece na primjeru jednog drugog sporta.

''Recimo tenis stvarno može igrati svatko. Ima odličnih tenisača iz Čile, Argentine i tako dalje. Skijaški krug je ograničen. Da vas samo podsjetim da je Đoković rođen na Kopaoniku. I da se probao skijati. Budući da smo prijatelji s njima, iskoristit ću ono što su rekli. Skijanje nije tenis, skijanje je mnogo 'komplikovano'', poentirao je Kostelić senior.

Nastavi čitati

Nastavi čitati