Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imaju druge planove

Gips objavio: Odustajemo od borbe za novi Kristalni globus!

Ante Kostelić najavio je kako se neće ići 'na glavu' u obrani naslov najboljeg skijaša svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica je tražio šivanje meniska, što bi zahtijevalo dva do tri mjeseca stanke, odnosno kraj sezone. To govori o tome da je ovu sezonu praktički otpisao.

Sudeći prema prvim reakcijama, čini se da se Ivica pomirio s gubitkom Velikog kristalnog globusa. No, kako se to nije moglo, išlo se samo na odstranjenje odlomljena dijela što bi ga u natjecateljski pogon trebalo vratiti već 10. ožujka u veleslalomskoj utrci u Kranjskoj Gori.

U ovakvim okolnostima uvijek postoji opasnost da sportaš požuri s oporavkom. Jer, nije lako gledati kako drugi skijaju i prestižu te u ukupnom i slalomskom poretku, a ti si do ozljede imao najbolje brojke.

''Ne možemo očekivati da Ivica bude i dalje aspirant na Veliki globus, nego moramo misliti na sljedeće dvije-tri godine, a tu su i Olimpijske igre u Sočiju 2014. koje su možda i najvažnije od svega'', kazao je otac i trener Ante Kostelić.

Sličnu ozljedu Ivica je doživio sredinom prosinca 2009. kada mu je operiran prednji rog meniska. Već početkom siječnja Kostelić je nastupio na Snježnoj kraljici (gdje je ispao u prvoj vožnji), da bi u veljači osvojio olimpijska srebra u kombinaciji i slalomu. No, ovaj puta za takav zalet više nema vremena jer sezona završava 18. ožujka.

Više saznajte od 16.30 kada će u izravnom prijenosu na GOL.hr Ivica Kostelić na zagrebačkom Plesu govoriti o nastavku karijere. (I.Š./VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati