Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlični Gerard

Francuzi na krilima publike poslali Sloveniju u borbu za broncu: Zna se koga žele u finalu!

Domaćini i branitelji naslova svjetskog prvaka, rukometaši Francuske prvi su finalisti ovogodišnjeg Svjetskog rukometnog prvenstva 2017, oni su u polufinalu u Parizu svladali Sloveniju sa 31-25 (15-12).

Francuska je na krilima prepune dvorane u Parizu pobijedila Vujovićevu Sloveniju u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva 2017. Francuska je tako opravdala status apsolutnog favorita u prvom polufinalnom ogledu, vodila je od samoga početka dvoboja i ostvarila sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u sastavu Francuske bili su Nedim Remili sa šest i Valentin Porte s pet pogodaka, dok je Sloveniju predvodio Jure Dolenec s pet golova. No, igrač utakmice bio je rezervni vratar Francuske Gerard, koji je upisao 16 obrana.

Francuska će tako u nedjelju od 17.30 sati imati priliku osvojiti šesti naslov svjetskog prvaka, a suparnik će joj biti bolji iz drugog polufinalnog ogleda u kojemu će se u petak od 20.45 sati sastati Hrvatska i Norveška. Iako nije tajna da bi Francuska najradije voljela igrati s Hrvatskom.

Slovenija će, pak, u subotu od 20.45 sati igrati za brončano odličje protiv poraženog iz susreta Hrvatska - Norveška. U slučaju pobjede, Slovenija bi osvojila svoju prvu medalju na rukometnim SP-ima.

Hrvatska je dosada četiri puta igrala u finalima SP-a, ima jedan naslov (2003) i tri srebra (1995, 2005, 2009). Protiv Francuske je dva puta igrala u finalu i oba puta izgubila - 1995. na Islandu i 2009. u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider