Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prva veća "žrtva"

Težak udarac za francusku obranu: Bez Karabatića do kraja Svjetskog prvenstva!

Nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je kako važni kotačić u Dinartovoj i Guilleovoj momčadi jednostavno ne može.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Karabatić propustit će ostatak Svjetskog rukometnog prvenstva nakon što je ozlijedio desni gležanj u francuskoj pobjedi protiv Japana u Nantesu.

U subotu ujutro mlađi Karabatić je obavio detaljne liječničke preglede koji su pokazali kako je ozljeda ipak ozbiljnije prirode no što se u prvi mah mislilo.

Za njega je SP završeno i to je težak udarac za domaćine jer Karabatić je posljednjih nekoliko godina izuzetno važan kotač dio francuskog "stroja" koji je pokorio rukometni svijet.

Naročito veliki doprinos davao je u obrani, a znao je zaigrati i na poziciji pivota u napadu, ali tu se njegov izostanak neće toliko osjetiti jer Francuzi imaju Cedrica Sorhaindoa iz Barcelone i 20-godišnjeg Ludovica Fabregasa (Montpellier) koji je protiv Japanaca odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjoj karijeri, postigavši sedam golova uz stopostotnu realizaciju.

Trenerski dvojac na klupi Francuske, Didier Dinart i Guillaume Gille, reagirao je odmah te se po saznanju da na Karabatića više ne mogu računati Francuzima priključio 19-godišnji Dika Mem, desni vanjski koji igra za Barcelonu, baš kao već spomenuti Sorhaindo i Timothey N'Guessan, lijevi vanjski koji bi se trebao oporaviti do nedjeljnog dvoboja protiv Norveške u sklopu trećeg kola skupine A.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider