Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pravi pakao nakon tragedije

Suze za pobjedu posvećenu Cozmi

Rukometaši mađarskog Veszprema našli su jučer snage pobijediti snažni Ademar Leon u utakmici rukometne Lige prvaka rezultatom 28:26, no cjelokupna momčad proživjela je pravi psihički pakao na terenu, a snažne emocije rasplakale su rukometne gorostase nakon trijumfa.

Tragičan epilog jednog noćnog izlaska rezultirao je smrću rumunjskog rukometaša Mariana Cozme, i teškim ranjavanjem Ivana Pešića i Žarka Šešum. Veszprem je ostao bez trojice važnih igrača, a ostatak momčadi bio je shrvan tugom. Svejedno, uspjeli su stići do pobjede protiv jakog Ademar Leona, pred prepunom dvoranom u Veszpremu koja je cijelo vrijeme skandirala Cozmino ime.

Kažu da vrijeme liječi rane, ali cijeli život neće biti dovoljan da zaboravimo Mariana Cozmu

- Gyula Gal
>> Briljantna pobjeda Veszprema u čast preminulog Cozme!

>> VIDEO: Snimka napada na rukometaše

>> VIDEO: Cozmino tijelo stiglo u uplakanu Rumunjsku

No, rukometaši Veszprema proživljavali su pravi pakao, i prije i poslije i za vrijeme utakmice.

'Bilo je užasno u svlačionici i prije i poslije utakmice. Cijeli ovaj tjedan bio je užasan. Teško je opisati tu bol. No, na terenu smo se borili svog snagom,' izjavio je Ivancsik nakon utakmice.

Nakon što je utakmica trijumfalno završila, brojni igrači su u suzama dočekali ovacije navijača u Veszpremu. Nije bilo lako ni treneru Mocsaiju.

'Igrao sam svjetska prvenstva i Olimpijske igre, ali ova će utakmica zauvijek ostati u sjećanju kao najteža u mojoj karijeri.'

Emocije su obuzele čak i najkrupnije.

'Kažu da vrijeme liječi rane, ali cijeli život neće biti dovoljan da zaboravimo Mariana Cozmu,' priznao je gorostasni Gyula Gal.

Vespzrem drži vodeće mjesto u svojoj skupini Lige prvaka i ima dobru priliku plasirati u četvrtfinale. No, kako god završila ova sezona ostat će obilježena velikom tragedijom...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider