Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlazak velikana

FOTO Posljednji ispraćaj Ivana Ivančića

Rodbina, prijatelji, sportaši, sportski djelatnici, među kojima je bilo najviše atletičara, oprostili su se u srijedu na zagrebačkom groblju Mirogoj od legendarnog atletskog trenera Ivana Ivančića koji je u 77. godini preminuo 28. kolovoza u KBC Sestara milosrdnica.

Nakon pokopa po rimo-katoličkom obredu, sa lijesom je u grob položena i bacačka kugla, sprava kojom je Ivan Ivančić tijekom svoje sportske karijere postigao najveće uspjehe, te je najviše cijenio od svih bacačkih sprava.

Na komemoraciji u Atletskom klubu Dinamo-Zrinjevac od velikog trenera i učitelja oprostili su se njegovi bivši atletičari, a posebno se emotivno od svog prvog trenera oprostila trostruka europska, aktualna svjetska i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, te svjetska juniorska prvakinja u bacanju kladiva Ivana Brkljačić, prva od 11 svjetskih i europskih prvaka koje je tijekom karijere trenirao popularni 'Trenđo', a njegovi 'puleni' su oborili i sedam svjetskih rekorda.

Među govornicima na komemoraciji bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je obećao da će skupštini Grada predložiti da se jedan zagrebački gradski trg ili ulica nazove imenom Ivana Ivančića. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider