Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zašto je RK Zagreb 'crna ovca' u gradu?

FOTO: Zašto je Zagreb 'crna ovca', a gleda ga najviše navijača?

Ispred Doma sportova danas je ponovo bio red dug nekoliko stotina metara. Razlog je rukometna utakmica između Zagreba i 'ozloglašenog' Kiela, a posljedica je nemogućnost održavanja utakmice u Areni Zagreb u kojoj se trebalo natiskati 17 tisuća navijača. U Ledenoj ima mjesta za puno manje…

Ove subote Zagreb će ugostiti spektakl četvrtfinala Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti hrvatski prvak predvođen velikim brojem Kauboja te njemački Kiel čija su navodna kupovanja utakmica šokirala tamošnju javnost.

>> Zagreb ipak protiv Kiela u Ledenoj dvorani

Siguran sam da smo zaslužili bolje, tim prije jer smo tim koji okuplja većinom domaće igrače, koji je temelj hrvatske selekcije

- Zoran Gobac
No kod nas je sve zasjenila nova tragikomična situacija sa Arenom Zagreb. Već je protiv Celja Arena ponovo trebala biti ispunjena rukometnim navijačima, no očigledno tamo mogu razni Čolići, a ne može prvak našeg najtrofejnijeg sporta. Ledena dvorana Doma sportova postala je premala za sve koji žele vidjeti Zagreb.

'U tijeku su završna ispitivanja oko krova, da bi dvorana dobila stalnu uporabnu dozvolu. Tu priča za nas završava, ne želimo biti na ničijoj strani u bilo kakvom sporu, ako ga uopće ima', pomalo diplomatski odgovor dao je šef RK zagreba Zoran Gobac.

Ipak, nije se mogao sudržati. Na vidjelo su izašle mnoge nepravde i pomalo sramotan odnos prema ovom klubu.

'Zbog Arene imamo 25.700 rezervacija, a to smo morali skresati na maksimalno 7 tisuća. Tiskali smo ulaznice za Arenu, na to potrošili 3.600 eura, jer smo tiskali ulaznice za sve tri utakmice drugog dijela LP', kaže Gobac te nastavlja:

'Žao nam je da od SP nismo na kraju dobili ništa, da svi drugi imaju dvorane, a mi se borimo sa Domom sportova, s kojim smo na sudu, jer ne možemo platiti troškove. Drugi dođu, u svojim dvoranama upale svjetlo i igraju.'

Siguran sam da se to Ciboni da igra četvrtfinale Europe nikad ne bi dogodilo, da bi se našao način da igraju u Areni

- Zoran Gobac
Pričao je Gobac i o brojnim otkazima sponzora. Sve se raspada oko Zagreba, a u njemu sve vrvi od ljubimaca hrvatskih navijača.

'Siguran sam da smo zaslužili bolje, tim prije jer smo tim koji okuplja većinom domaće igrače, koji je temelj hrvatske selekcije koja je ponos svih. Ne možemo reći bahato da ćemo izbaciti Kiel, ali vjerujemo da je to moguće. Oni su sigurno uzdrmani situacijom koja je oko njih.'

No na kraju je Gobac iznio još bolnih istina:

'Moram reći da smo preventivno rezervirali dvoranu u Zadru, pa čak smo razmišljali i o Celju, no ipak ćemo igrati doma. Siguran sam da se to Ciboni da igra četvrtfinale Europe nikad ne bi dogodilo, da bi se našao način da igraju u Areni', vjerojatno je glavni menadžer Zagreba aludirao na činjenicu da je Ivo Jelušić, predsjednik Cibone ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Zagreba.

I stvarno, kad se sjetimo koliko je Grad utukao u Dinamo i Maksimir te da je predsjednik Cibone zamjenik Bandića, nije nam jasno čemu klub koji nosi ime grada ima tako loš status kod gradskih vlasti. Radi se o sportu koji još jedini  može navući osmijeh na lice hrvatskog navijača, a ne sjećamo se kad su Dinamo i Cibona imali preko 20 tisuća rezervacija za ulaznice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider