Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nije mogla vjerovati

FOTO Kakva šteta: Andrea jurila prema finalu pa zapela za preponu i pala

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević (31) ostala je bez plasmana u polufinalu utrke na 100 metara s preponama na Svjetskom prvenstvu u Pekingu nakon što je zapela za pretposljednju preponu zbog čega je pala, te nije prošla ciljem.

Andrea Ivančević je odlično krenula u svoju polufinalnu utrku, čak je polovicom staze bila vodeća, uz bok braniteljici naslova iz Moskve Amerikanki Brianni Rollins (24), no nije izdržala do kraja, te je nažalost na kraju ostala bez plasmana.

Ivančević je u Peking stigla nakon najbolje sezone u karijeri, 7. srpnja u Szekesfehervaru je postavila nacionalni rekord sa 12.87 sekundi, a u kvalifikacijama u četvrtak je trčala samo stotinku kasnije. Sve do nesretne pretposljednje prepone u polufinalu izgledalo je kako bi mogla i popraviti hrvatski rekord, te se možda plasirati i u finale, jer je uz Rollins, koja je pobijedila u toj utrci sa 12.71, drugo mjesto i plasman među najboljih osam izborila još Jamajčanka Shermaine Williams (25) sa 12.86.

Osim Ivančević, polufinale je bilo kobno i za olimpijsku pobjednicu upravo iz Pekinga otprije sedam godina, Amerikanku Dawn Harper-Nelson (31), ona također nije završila svoju utrku nakon što je koljenom zapela već za drugu preponu i završila na tlu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider