Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povratak za 4 tjedna

FOTO Kostelić pokazao svijetu kako izgleda njegovo 'isprano' koljeno

Hrvatski skijaški savez objavio je vijest kako je Ivica Kostelić podvrgnut artroskopskom ispiranju koljena, te da će se njegov povratak na snijeg očekuje za četiri tjedna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Naš najtrofejniji skijaš Ivica Kostelić bio je prošli četvrtak na redovnoj injekciji tzv. „podmazivanja“ koljena kod doktora Hohmeistera u Bad Ragazu (SUI), gdje na takve injekcije odlazi svakih 6 do 8 tjedana zadnjih desetak godina te koje mu omogućavaju bolju gibljivost koljena i s kojima je iznimno zadovoljan. Takve injekcije je za vrijeme skijaške karijere primala i Ivičina sestra Janica.

U nedjelju nakon slalomske utrke u Kranjskoj Gori Ivica je primijetio naticanje koljena te je po povratku u Zagreb otišao na punktiranje koljena kod prof. dr. Miroslava Hašpla, službenog liječnika ortopeda Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, a koje je ponovljeno i tokom zadnja tri dana jer je koljeno svaki dan ponovno naticalo. Uzorci punktata iz koljena su poslani na nekoliko analiza te, iako nije bilo čvrstih znakova infekcije, liječnički tim dr. Friedrich (liječnik koji je operirao Ivično koljeno više puta), dr. Hohmeister i prof. dr. Hašpl je, s obzirom na Ivičino kliničko stanje i daljnje naticanje koljena, odlučio da je bolje preventivno Ivici artroskopski isprati koljeno.

Artroskopsko ispiranje koljena obavio je danas kasno popodne prof. dr. Miroslav Hašpl u Specijalnoj bolnici Akromion u Krapinskim Toplicama. Zahvat je prošao uspješno te je predviđeno da Ivica ostane u bolnici do ponedjeljka, a sljedećih dana će se odlučiti gdje će se provoditi rehabilitacija.

Prema prvim procjenama povratak na snijeg očekuje se za otprilike četiri tjedna".

 

 

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati