Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stiže spektakularan događaj

FOTO Formula 1 na vodi dolazi u Hrvatsku!

Hrvatska će biti domaćin još jednog elitnog sportskog natjecanja. Ovog puta će svijet sa obala Jadrana pratiti elitno sportsko natjecanje Formulu 1 na vodi (F1H2O)

Hrvatska će tako dobiti priliku potvrditi svoju kandidaturu za svjetsku elitnu turističku destinaciju, privući globalnu publiku i kreirati trajno nasljeđe hrvatskom turizmu.

Formula 1 na vodi (F1H2O) najpoznatiji je ekstremni vodeni moto-sport koji je svoju svjetsku popularnost osigurao spajanjem izazova, rizika i zabave u jedan događaj. Vodeće svjetske elitne turističke destinacije poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Italije, Francuske, Rusije i Engleske proteklih su godina ugostile Svjetsko prvenstvo u Formuli 1 na vodi.

Grand Prix tjedan utrke za Svjetsko prvenstvo F1 H2O sastoji se od tri dana natjecanja (trening, kvalifikacije i finalna utrka Svjetskog prvenstva) i čak 2 dana priprema tijekom kojeg se 10 timova s ukupno 30 vozača natječe za titulu 'najbržeg na moru'. Nevjerojatne sposobnosti vozača gledatelje redovito ostavljaju bez daha. Svoje vještine vozači moraju pokazat u borbi sa svim zakonima gravitacije, jer iako su na vodi, vozači velik dio utrke provode – u zraku. Tijekom utrke postižu se nevjerojatne brzine do čak 260 km/h, koliko iznosi i trenutni svjetski rekord!

Natko Bošnjak, vlasnik licence F1H2O U.I.M. World Championship za Hrvatsku, ističe dodatnu važnost ovog sportskog događanja prvenstveno neraskidivom vezom sporta, investicija i poduzetništva. Zbog svojih elitnih lokacija, mondenih ljetovališta i najljepših obala na kojima se odvijaju natjecanja u ovom sportu ne iznenađuje da su najveći ljubitelji ovog sporta upravo krema svjetskog poduzetničkog i elitnog turizma.

''Svjetsko prvenstvo Formule 1 na vodi redovito se organizira na elitnim turističkim destinacijama. Za nadležne međunarodne institucije, s kojima su vođeni pregovori oko licence, Hrvatska je dugo godina bila jako privlačna te ju već sada svrstavaju u sam vrh svjetskog turizma'', rekao je Bošnjak.

Upravo zbog tog Bošnjak naglašava i priliku za dodatnom promocijom grada domaćina, ali i čitave Hrvatske. Pregovori o gradu domaćinu još su u tijeku, a u užem izboru su vodeći hrvatski turistički gradovi.

''Iako bih rado već potvrdio lokaciju, još ne mogu otkriti koji je grad na 'najboljem tragu' da ugosti ovaj spektakl'', tajanstveno će Bošnjak.

''Dolazak natjecanja ovakvog tipa u Hrvatsku omogućit će nove nivoe globalnog turističkog priznanja, ali će i zasigurno utjecat na ekonomski, politički i društveni razvoj Hrvatske'', zaključio je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider