Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Četiri ekipe slavile 'shutoutom'

Flyersi razbili Islanderse 7-0, Anaheim slavio petu zaredom

U ponedjeljak navečer, te u noći s ponedjeljka na utorak odigrano je sedam utakmica najjače hokejske lige svijeta (NHL), u kojima su čak četiri momčadi slavile "shutoutom" (bez primljenog pogotka)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nesvakidašnji je to slučaj u NHL ligi da preko 50 posto utakmica u večeri završi, a da jedna od dviju momčadi u susretu ne postigne pogodak. Najuvjerljiviju pobjedu "shutoutom" ostvarila je Philadelphia Flyers, koja je kao gost slavila kod New York Islandersa s visokih 7-0!

Kapetan momčadi Claude Giroux otvoreno je kritizirao svoju momčad, ali i svoje igre, uoči ove utakmice, a rezultat tih kritika bila je savršena pobjeda, no tek treća u 12 gostovanja dosada.

Upravo je Giroux bio "najglasniji" na ledu na početku utakmice, kada je nakon svega 26 sekundi igre zabio za vodstvo Flyersa. U drugoj je trećini dodao još jedan gol i asistenciju. Giroux je zajedno s Mattom Readom i Jakeom Voracekom kombinirano upisao tri gola i sedam asistencija, odnosno 10 bodova na susretu!

Preostale tri momčadi koje su slavile "shutoutom" bile su Montreal, Toronto i Phoenix, a žrtve istih momčadi bile su redom: Carolina, Florida i Calgary.

Vodeća momčad Istočne konferencije New Jersey Devils neočekivano je poražena na domaćem ledu od Ottawe Senators nakon kaznenih udaraca s 2-1.

"Vragovi" su poveli nakon svega 79 sekundi igre u prvoj trećini preko Stephena Gionta, a utakmicu je u produžetak, a potom i u raspucavanje, odveo Daniel Alfredsson na asistenciju sjajnog krilnog igrača Jakoba Silfverberga, strijelca jedinog gola pri izvođenju kaznenih udaraca.

Recimo i da su Anaheim Ducksi nastavili sjajan niz pobjeda protiv najlošije momčadi lige Columbusa. "Patke" su s tijesnih 2-1 na svom ledu upisale petu uzastopnu pobjedu, te su nastavile u stopu pratiti vodeću momčad Zapadne konferencije, ali i kompletne lige, Chicago Blackhawkse, koji imaju dva boda više (27-25). (TS)

NHL liga, ponedjeljak:

NY Islanders - Philadelphia 0-7

New Jersey - Ottawa 1-2 (kazneni udarci)

Florida - Toronto 0-3

Colorado - Nashville 6-5

Phoenix - Calgary 3-0

Montreal - Carolina 3-0

Anaheim - Columbus 2-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider