Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poznati i treći polufinalisti

Finci nakon drame sa Slovacina osigurali polufinale SP-a u hokeju

Hokejaši Finske treći su polufinalisti Svjetskog prvenstva kojem su suorganizatori uz Švedsku. U četvrtfinalu su u Helsinkiju sa 4-3 savladali Slovačku i za finale će igrati protiv boljeg iz ogleda između Kanađana i Šveđana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junaci susreta bili su Petri Kontiola, koji je upisao dva gola i asistirao Juhamattiju Aaltonenu za pobjednički gol u posljednoj trećini, te Aaltonen koji je uz pobjednički gol upisao i dva dodavanja.

Slovaci su prošle godine u finalu SP-a poraženi od Rusa, a ove će godine natjecanje napustiti bez odličja. Finci su, pak, 2011. osvojili zlato, a ove će se godine boriti najmanje za brončanu medalju.

Finski vratar Antti Raanta, koji je ove godine predvodio Ässät Pori do naslova finskog prvaka, skupio je 33 obrane, 12 više od slovačkog vratara Rastislava Stane. Preostali gol za Fince zabio je Ossi Väänänen, dok su se kod Slovaka među strijelce upisali Michel Miklik, Andrej Sekera i Tomaš Surovy. (TS)

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, četvrtfinale:

Finska - Slovačka 4-3 (3-0, 0-2, 1-1)

Švicarska - Češka 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

SAD - Rusija 8-3 (2-1, 2-0, 4-2)

kasnije:

Švedska - Kanada

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider