Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osvajač Calder Cupa

Finalist Stanley Cupa pojačao Medveščak

Medveščak je pojačao svoju obranu s braničem koji je igrao u finalu Stanley Cupa i koji je osvojio Calder kup - Steveom Montadorom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

KHL Medveščak Zagreb pojačao je svoju obranu s braničem koji je dosad odigrao 614 utakmica u NHL-u, uključujući doigravanje, koji je igrao u finalu Stanley kupa i koji je osvojio Calder kup - Steveom Montadorom. Kanadski 33-godišnji branič Medvjedima će se pridružiti kroz sedam do deset dana, i ovog je trenutka igrač Medveščaka s najviše odigranih NHL utakmica u karijeri.

''Steve je branič koji je 10 godina igrao u NHL-u, a četiri sezone je imao više od 20 bodova po sezoni. U sezoni 2011./2012. imao je potres mozga, a kada se vratio nakon lockouta u NHL-u, njegova se plaća nije uklapala u okvir ''salary capa'' te je bio poslan u AHL da završi sezonu gdje je odigrao 14 utakmica. Montador se potpuno oporavio od potresa mozga, potpuno je zdrav, i iznimno sretan zbog dolaska u Zagreb i što će igrati u KHL-u. On će donijeti dodatnu stabilnost na našoj plavoj liniji'', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Steve Montador je rođen 1979. godine u Vancouveru (Britanska Kolumbija, Kanada). Karijeru profesionalnog hokejaša počeo je graditi krajem 1999./2000. sezone u AHL klubu Saint John Flames (filijala Calgary Flamesa). Montador je iduće sezone postao standardni branič John Flamesa te je zajedno sa suigračima osvojio Calder kup. Unatoč tome što nikada nije bio draftiran na NHL draftu, Montador se probio do NHL-a, a debi je imao 2001./2002. sezone u dresu Calgary Flamesa.

Kanadski branič je tijekom desetogodišnje karijere u NHL-u osim za Flamese igrao još i za Florida Pantherse, Anaheim Duckse, Boston Bruinse, Buffalo Sabrese i Chicago Blackhawkse. Sezone 2003./2004. s Calgary Flamesima je zaigrao u finalu Stanley kupa protiv Tampa Bay Lightninga (Tampa osvojila Stanley), a 2008./2009. s Boston Bruinsima u konferencijskom polufinalu. Za vrijeme NHL lockouta, koji je uslijedio 2004./2005., Montador je otišao u Europu gdje je odigrao 15 susreta za francuskog prvoligaš Mulhouse. Protekle sezone nosio je dres AHL kluba Rockford IceHogsa.
Montador je sportski ambasador međunarodne humanitarne organizacije Right To Play.

Slovačkom braniču Ivanu Švarnyu i švedskom napadaču Emilu Lundbergu nije produžen probni rok, dok je mladi hrvatski napadač Marko Šakić zadovoljio stručni stožer u probnom periodu te potpisao ugovor s Medveščakom.
''Zbog potpisivanja Montadora odlučili smo prekinuti probni ugovor s Ivanom i Emilom. Igrali su dobro i napravili su sve što se od njih tražilo. Obojici želimo sjajnu sezonu i hvala im za svoje vrijeme koje su posvetili nama'', kratko je prokomentirao Fox.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider