Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatni vratari

Finale počelo maratonom: Chicago u trileru tukao Boston

Hokejaši Chicago Blackhawksa bili su sretniji i spretniji u prvoj finalnoj utakmici najjače lige svijeta (NHL), te su nakon tri produžetka poveli s 1:0 u seriji protiv Boston Bruinsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udarac i dvostruko odbijanje paka bilo je potrebno da Chicago u petom najdužem finalu NHL lige (112 minuta i osam sekundi) slavi protiv Bostona 4:3, te ujedno povede u seriji do četiri pobjede. Dave Bolland uputio je udarac prema golu Bostona u 13. minuti trećeg produžetka, pred istim se našao Andrew Shaw, skrenuo pak i poentirao za erupciju oduševljenja u gradu vjetra.

"Znali smo da utakmica neće biti lijepa, no bio je to sjajan udarac i odličan prijenos paka u mrežu. Zaslužili smo to, jer smo ostavili sve na ledu", rekao je Shaw nakon velike pobjede Chicaga.

Bostonu nisu pomogla ni dva pogotka i asistencija Milana Lucica, koji je predvodio Bruinse do vodstva 3:1 početkom posljednje dionice. No, Blackhawksi s dva gola u razmaku od svega četiri minute (9.-13.) poravnavaju na 3-3, te susret odlazi u produžetak, odnosno produžetke.

Golman Chicaga Corey Crawford bio je apsolutni junak produžetaka s obzirom da je u nekoliko navrata spasio čisti zicer Bruinsa. Najbliže svladavanju Crawforda bio je Jaromir Jagr krajem drugog produžetka, kada je udarac Zdena Chare skrenuo u vratnicu.

Vratari su ukupno obranili nevjerojatnih 110 udaraca prema vlastitim vratima, od čega je domaći golman skinuo 51, a Tuukka Rask 59 udaraca. Recimo i da se Chicago obranio od čak dva power-playa u produžetku, koja su mu dosuđena zbog viška igrača na ledu!

Utakmica broj 2 igra se u subotu, ponovno u čikaškom United Centeru.

 

NHL doigravanje, finale:

Chicago – Boston 4:3, 3 produžetka

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider