Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Superveleslalom

Utrka za Veliki globus: Feuz se primakao Kosteliću na tri boda!

Beat Feuz, uz Marcela Hirschera najveći suparnik Ivice Kostelića u borbi za Veliki globus, osvojio je deseto mjesto u superveleslalomu u Crans-Montani...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Feuz je osvojio 26 bodova, što mu nije bilo dovoljno da pretekne Kostelića na drugom mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa.

Podsjećamo da je Hirscher trenutačno prvi sa 1055 osvojenih bodova, Kostelić je drugi sa 1043, dok će Feuz s novih 26 osvojenih bodova ostati treći, ali sa samo tri boda zaostatka za najboljim hrvatskim skijašom.

Austrijanac Benjamin Raich, koji će u utorak proslaviti 34. rođendan, pobjednik je petog superveleslaloma za Svjetski kup skijaša, u švicarskoj Crans-Montani.

Odličnom vožnjom je Raich stigao do 36. pobjede karijere u Svjetskom kupu, ali prve u superveleslalomu. Spust je sada ostao jedina disciplina u kojoj sjajni Austrijanac nikada nije slavio pobjedu.

Šansu da potisne Raicha s vodeće pozicije imao je Francuz Adrien Theaux, ali je na kraju u cilj ušao s 24 stotinke sporijim vremenom.

Podsjećamo, Raich je u superveleslalomu u petak u Crans-Montani osvojio treće mjesto. Na toj utrci pobijedio je domaći veteran Didier Cuche, koji je ovoga puta bio treći, sa 36 stotinki sporijim vremenom.

Četvrti je bio Austrijanac Klaus Kröll (+0.43), a peti Kanađanin Jan Hudec (+0.60), koji je dan ranije osvojio drugo mjesto.

Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojio je deveto mjesto i zadržao vodstvo u poretku ove discipline, ali sada sa samo sedam bodova više od Cuchea.

Švicarac Beat Feuz, koji je imao priliku jako dobrim nastupom preuzeti vodstvo u ukupnom poretku od Austrijanca Marcela Hirschera, nije to učinio. Osvojio je 10. mjesto, s 99 stotinki sporijim vremenom od Raicha. Od Svindala je bio samo jednu stotinku sporiji. Zahvaljujući toj jednoj stotinki, ostao je tri boda iza drugoplasiranog Ivice Kostelića u ukupnom redoslijedu. Da je bio za jednu stotinku brži, izjednačio bi se s Ivicom. Za Marcelom Hirscherom švicarski skijaš zaostaje 15 bodova.

Nažalost, Natko Zrnčić-Dim, kao i dan ranije, ostao je bez bodova. Zauzeo je 31. mjesto, prvo koje ne donosi niti jedan bod. Za Raichom je zaostao 3 sekunde i 32 stotinke, a od osvajanja jednog boda dijelila ga je samo jedna stotinka.

U nedjelju se u Crans-Montani vozi veleslalom, prva vožnja počinje u 10, druga u 13 sati. (T.S.)

Svjetski kup, superveleslalom u Crans-Montani, rezultati:

 

1. Raich (Aut) 1:34.37

2. Theaux (Fra) +0.24

3. Cuche (Švi) +0.36

4. Kröll (+0.43)

5. Hudec (Kan) +0.60

31. Zrnčić-Dim (Hrv) +3.32

...

Poredak u superveleslalomu:

1. Svindal (Nor) 288

2. Cuche (Švi) 281

3. Hudec (Kan) 210

4. Feuz (Švi) 208

5. Raich (Aut) 202

Ukupni poredak:

1. Hirscher (Aut) 1055

2. Kostelić (Hrv) 1043

3. Feuz (Švi) 1040

4. Cuche (Švi) 821

5. Svindal (Nor) 814

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati