Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tijesno finale

Festa u Dubrovniku: Fun H2O pobjednik Divlje lige

Prvenstvo koje ima dugu tradicije održavalo se i ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednik ovogodišnje Divlje lige, prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu je momčad Fun H2O koja je u finalu sa 6:5 pobijedila momčad Elita u starom dubrovačkom Portu.

Organizator Divlje lige, Tonći Vlašić istaknuo je nakon utakmice kako je riječ o dvije podjednake momčadi.

"Ovo je 34. Divlja liga zaredom, ali ta tradicija se počela pisati tamo negdje 20-ih godina prošlog stoljeća. Uskoro će i 100 godina od prvog pisanog zapisa da je odigrana utakmica na dubrovačkim kupalištima. Godine 1983. obnovljena je tradicija igranja i nije se prekinula ni u Domovinskom ratu kada 1992. godine organizirana samo jedna revijalna utakmica", rekao je Vlašić te istaknuo kako mu je drago da je finale bilo napeto.

Momčad Fun H20 bolje je otvorila utakmicu i gotovo cijelo vrijeme držala vodstvo osim jednog izjednačenja na 3:3.

Inače, Eliti je ovo bilo treće finale. Prvo su igrali prije 16 godina kada su pretrpjeli poraz od Kupališta ispod kina Slavice, dok je Fun H2O četvrti put bio u finalu, i to sve u zadnjih pet sezona. Prvo su 2013. izgubili od Kamena malog iz Cavtata, 2014. godine bili su bolji od momčadi Palacea, a prošle godine izgubili su upravo od momčadi Elite s deset golova razlike, rezultatom 13:3.

Na trećem mjestu ovogodišnje Divlje lige je Kamen mali koji je slavio protiv momčadi Turčin Danče, a između utakmica za treće, odnosno prvo mjesto, igrala se i revijalna utakmica, između ekipe Dubrovačkih ljetnih igara i Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. Političari su glumce pobijedili rezultatom 6:5.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider