Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šok za Rangerse

Fenomenalni Ben Bishop odveo Tampu Bay u finale NHL lige

Hokejaši Tampa Bay Lightninga prvi su finalisti ovogodišnjeg doigravanja u NHL ligi, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici finala Istočne konferencije kao gosti svladali New York Rangerse sa 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogotke kojima su odveli Tampu u drugi veliki finale u klupskoj povijesti postigli su u trećoj trećini Alex Killorn (41:54) i Ondrej Palat (51:17), dok je Ben Bishop obranio svih 22 udaraca domaćih.

U utakmici s malo pravih prigoda ključni prvi pogodak postigao je Killorn početkom trećeg dijela kada je njegov udarac prošao kroz noge Henrika Lundqvista i završio u mreži. Sredinom posljednje trećine gosti su povećali prednost na 2-0 zahvaljujući sjajnoj kombinaciji napadačkog trojca Kučerov-Johnson-Palat u protunapadu, a koju je golom okrunio odlični 24-godišnji Čeh.

Ben Bishop je tako postao treći vratar u povijesti NHL-a, nakon Patricka Roya i Tima Thomasa, koji je u istoj sezoni ostvario dva "shutouta" u odlučujućoj sedmoj utakmici. Bio je nesavladiv i u sedmoj utakmici prvoga kruga u 2-0 pobjedi protiv Detroit Red Wingsa.

Porazom od Lightninga, Rangersi su prekinuli fenomenalan niz od šest uzastopnih pobjeda u odlučujućim sedmim utakmicama.

Tampa Bay će u drugom finalu u klupskoj povijesti igrati protiv prvaka Zapada u kojemu se sastaju Anaheim Ducksi i Chicago Blackhawksi, trenutačni omjer u pobjedama u njihovoj seriji je 3-3, a odlučujući sedmi dvoboj igrat će se večeras u Anaheimu. U jedinom svom dosadašnjem finalu momčad s Floride je osvojila Stanley Cup svladavši 2004. Calgary Flamese sa 4-3.

Rangersi su ove sezone ostvarili najbolji učinak u ligaškom dijelu sezone, ali nisu uspjeli ući u veliki finale drugu godinu zaredom. Lani su u finalu istoka svladali Montreal Canadiense, ali su potom izgubili od Los Angeles Kingsa.

NHL liga, finale Istočne konferencije, 7. utakmica:

NY Rangers - Tampa Bay 0-2

(Tampa Bay je pobijedila sa 4-3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider