Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo 'suseda'!

Fenomenalna Tina Maze slavila u spustu, Lindsey Vonn razočarala

Nakon što je u superveleslalomu bila druga, slovenska skijašica Tina Maze je osvojila zlatnu medalju u spustu na svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Maze je do svog trećeg zlata i ukupno osmog odličja na svjetskim prvenstvima stigla s rezultatom 1:45.89. Druga je s dvije stotinke sekunde zaostatka bila Austrijanka Anna Fenninger, pobjednica Super G-ja, pa su tako Maze i Fenninger u spustu zamijenile mjesta. Brončanu medalju sa 34 stotinke sekunde zaostatka osvojila je Švicarka Lara Gut.

Jedna od glavnih kandidatkinja za odličje Amerikanka Lindsey Vonn na koncu je bila peta. Pobjednica u spustu na posljednjem svjetskom prvenstva u Schladmingu Francuskinja Marion Rolland nije branila zlato zbog teške ozljede koljena zadobivene u Cortini d'Ampezzo sredinom siječnja.

Za Maze je to treće zlato u karijeri, te ukupno osmo odličje na svjetskim prvenstvima. Slavila je i u veleslalomu 2011. i superveleslalomu 2013. godine.

U spustu su nastupile i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Andrea Komšić i zauzele su posljednja dva mjesta. Popović je bila 36. sa 7.99 sekundi zaostatka, a Komšić stepenicu niže sa 8.11 sekundi zaostatka.

U subotu je na rasporedu spust skijaša, a prijavljena su trojica hrvatskih predstavnika Natko Zrnčić-Dim, Istok Rodeš i Max Urllich.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider