Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki uspjeh hr-jedrenja

Fanteli i Mareniću bronca na Europskom prvenstvu!

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su svoje deveto veliko odličje u šest godina, četiri svjetske i pet europskih medalja! Danas su se okitili brončanom medaljom na Europskom prvenstvu klase 470 u Ateni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekako nismo ni sumnjali da će iskustvo i smirenost Šime Fantele i Igora Marenića donijeti još jedno odličje. Samouvjerenost koju ovaj dvojac uvijek ima u finalnim plovovima za odličja, uvijek kad je pritisak i kad je teško, i ovoga se puta iskazala. U šest godina Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su devet odličja, jedno svjetsko zlato i tri bronce, tri europska zlata i dvije bronce. Nevjerojatan niz kakvim se zaista malo tko može pohvaliti.

"Deveta medalja u nizu, u kontinuitetu, što je mislim u sportu najveći uspjeh, održati kontinuitet, i to nam je nekako cilj, a s druge strane i potvrda dobrog rada, prema najvažnijoj regati ove sezone, svjetskom prvenstvu u rujnu u Španjolskoj gdje ćemo se boriti i za olimpijske norme", kazao je zadovoljan Šime Fantela.

U današnjem plovu za odličja Europskog prvenstva klase 470 u Ateni zauzeli su treće mjesto, te tako sačuvali broncu. Kao što smo već objavili Britanci Patience i Willis su još jučer osigurali naslov prvaka, u finalu se odlučivalo o srebru i bronci. Srebro su uzeli Austrijanci Schmid i Reichsteadter, dok su Finci Lindgren/Lindgren ostali bez postolja, na četvrtom mjestu.

"Na moru je danas puhala bura, znači velike promjene kroz sve dionice medal racea. Austrijanci su odmah poveli, mi smo prvu oznaku okrenuli na petom mjestu, a Finci na osmom. Shvatili smo da će Austrijance teško biti uhvatiti, da treba paziti na Fince, i to smo vrhunski napravili, napredovali smo s petog do trećeg mjesta. U konačnim rezultatima mi smo ostali na istom mjestu kao i uoči finala, pozicije su zamijenili Austrijanci i Finci", ispričao je Igor Marenić.

Svakako još jednom valja istaknuti i jako dobar rezultat Enie Ninčević i Romane Župan, osme Europljanke, 11. u otvorenom dijelu poretka, i ove djevojke pišu povijest hrvatskog jedrenja, jer nikad bolje rezultate nismo u ženskom dvojcu imali. Enia i Romana imaju četvrto mjesto s EP 2012. godine.

Za Šimu i Igora odmor će vrlo kratko trajati, već početkom kolovoza u Rio de Janeiru jedre probnu regatu na poprištu Olimpijskih igara 2016.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider