Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavit će se danima

Evo kako su dočekali svog heroja: Donio im zlato nakon 40 godina!

Stephen Kiprotich dočekan je kao heroj u svojoj zemlji nakon što je posljednjeg dana netom završenih Olimpijskih igara osvojio prvo zlato za Ugandu unazad 40 godina...

Senzacionalni pobjednik maratonske utrke, koji u Ugandi radi kao čuvar u zatvoru, dočekan je poput heroja na ulicama Entebbea. Kiprotichu je po dolasku predsjednik Yoweri Museveni uručio ček od 80 tisuća dolara, te ga nakon toga pozvao u Državnu kuću na doručak. Uz to ga je i unaprijedio u poslu za čak devet pozicija, te je sada pomoćnik upravitelja zatvora.

Kiproticha je pozdravljala gomila ljudi dok je u kabrioletu registarskih oznaka UG Gold (Uganda zlato) prolazio ulicama svoga grada.

Kiprotich je za doručkom pitao predsjednika da li bi mu mogao sagraditi kuću za obitelj, a ovaj mu je to i obećao. Točnije, Museveni mu je rekao da će njegova obitelj dobiti trosobnu kuću u okrugu Kapchorwa.

Predsjednik je također obećao Kiprotichu da će država ubuduće više podupirati razvoj sportaša koji na međunarodnim natjecanjima osvajaju odličja. Razlog zašto dosada tome nije bilo tako jest razvoj i ulaganje u druge, neophodnije stvari poput škola i cesta.

Recimo i da 80 tisuća dolara nije jedina novčana nagrada koju će Kirpotich dobiti. Naime, medijska organizacija Vision organizirala je fond za prikupljanje novca nakon što je ovaj osvojio maratonski naslov prošle nedjelje. Dosada je sakupljeno oko 100 tisuća dolara, a taj se iznos planira i povećati za otprilike pet puta. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider