Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Euro u Danskoj

'Kauboji' vrebaju iz prikrajka: 'Možemo očekivati nešto veliko!'

Hrvatska rukometna reprezentacija pri kraju je priprema za Europsko prvenstvo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavko Goluža i njegova momčad ima niz medalja kojim se ne može pohvaliti nijedna druga reprezentacija - imaju tri bronce s tri najveća natjecanja. Mnogi se pitaju: mogu li „kauboji“ dojahati i do medalja još sjajnijeg kova?

Posljednja dva tjedna hrvatska rukometna reprezentacija svu svoju koncentraciju usmjerila je na što bolju pripremu. Na EURO u Dansku ide se s vjerom u veliki uspjeh.
"Naravno, uvijek idemo s velikim ambicijama na prvenstvo, tako da se na tom planu ništa ne mijenja", kaže Ivan Čupić.
„Kauboji“ su svrstani u skupinu D, zajedno s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Švedskom. Upravo tim redoslijedom ide i raspored, a prva utakmica je u ponedjeljak.
"Mislim da je dobra grupa, atraktivna. Bit će dobrih utakmica, ali ono što je najbitnije je da mi svi ostanemo zdravi do kraja", poručuje Igor Vori.

Svaki novi izostanak bio bi velik udarac. Pogotovo nakon što je zbog ozljede otpao Blaženko Lacković.
"Ne treba o Blaženku puno toga pričati, međutim situacija je takva kakva je. Mi smo se morali odlučiti i morali smo uigravati druge igrače", kaže izbornik Slavko Goluža.

A to je uigravanje u dva prijateljska ogleda protiv Tunisa izgledalo prilično dobro. Ipak, Europsko prvenstvo nudi najjaču svjetsku konkurenciju. Gotovo svi stručnjaci guraju domaćine Dance u ulogu prvog favorita prvenstva. No, pitat će se tu štošta i naše „kauboje“.
"Trebamo biti realni, ima četiri-pet reprezentacija koje su kandidat za medalju. Sigurno da se nećemo zadovoljiti prolaskom prvog kruga, to je sigurno", ističe Vori.

"Želimo dati sve od sebe, ići utakmicu po utakmicu. Za nešto veliko, znate dobro, da se sve mora poklopiti. Isto tako i doza sreće", upozorava Goluža.
"Mislim da mi možemo iz prikrajka vrebati i očekivati nešto veliko", zaključio je Čupić.
Izbornik Goluža sutra će objaviti popis 16-orice igrača za EURO, a „kauboji“ već u subotu ujutro putuju u Dansku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider