Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
16 obrana Alilovića

Hrvatska osigurala drugi krug Eura, čudesni Alilović!

Teže no što se očekivalo hrvatski su rukometaši došli do druge pobjede na Europskom prvenstvu koje se održava u Danskoj...

Naša reprezentacija je do prvog vodstva u dvorani Brøndby u Kopenhagenu došla sedmoj minuti kada je Ivan Čupić zabio za 4-3. Crnogorci su nakon toga još poveli s 5-4, ali bila im je to posljednja prednost u večerašnjoj utakmici. Hrvatska je u nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena imala tri gola plusa, ali nije uspjela slomiti otpor suparnika, pa je na odmor otišla samo s 13-12.

U svlačionici se naša reprezentacija malo posložila, pa je nastavak otvorila serijom 5-1 i otvorila si put prema pobjedi. Vratili su se crnogorski rukometaši nekoliko puta na zaostatak od tri pogotka, ali nisu uspjeli ugroziti našu nacionalnu momčad.

Hrvatska je ovom pobjedom potvrdila prolazak u drugi krug, ali pitanje je koliko će bodova prenijeti. To će biti poznato nakon posljednje utakmice u skupini D, u petak protiv Švedske.

U večerašnjem je dvoboju Čupić postigao šest pogodaka, Damir Bičanić je dodao pet, a Manuel Štrlek i Marko Kopljar po četiri. Mirko Alilović je, pak, skupio 16 obrana na vratima. Kod Crnogoraca je s devet pogodaka najefikasniji bio Vasko Ševaljević.

Europsko prvenstvo rukometaša, 3. kolo:

Skupina C

Rusija - Srbija 27-25

Francuska - Poljska (kasnije)

Redoslijed: 1. Francuska 2 (-1), 2. Srbija 2, 3. Rusija 2, 4. Poljska 0 (-1)

Skupina D

Hrvatska - Crna Gora 27-22

Švedska - Bjelorusija (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Švedska 2 (-1), 3. Crna Gora 0, 4. Bjelorusija 0 (-1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider