Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drama u završnici

Zamalo veliko iznenađenje, Danci osigurali polufinale

Danska rukometna reprezentacija osigurala je plasman u polufinale Europskog prvenstva kojem je domaćin i na kojem brani naslov...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danci su u 2. kolu drugoga kruga u Herningu bili bolji od Mađarske s 28-24. Zadržali su na taj način maksimalan učinak i nakon pet odigranih utakmica na natjecanju. S osam su bodova prvi u skupini i više ne mogu ni teoretski ostati bez plasmana u polufinale.

Po pet golova za Dansku u ponedjeljak su postigli Thomas Mogensen i Mikkel Hansen.

Svjetski prvaci Španjolci namučili su se protiv Austrije, ali su na koncu slavili s 28-27. Austrijanci su se u zadnjoj minuti približili na gol zaostatka, ali nisu uspjeli doći do remija. Španjolska je druga u skupini sa šest bodova i dohvatit će polufinale ako u srijedu svlada Makedoniju ili Island izgubi od Danske. Najefikasniji su u ponedjeljak kod Španjolaca bili Julen Aguinagalde s osam i Joan Canellas sa sedam pogodaka.

Island je u igri za polufinale ostao pobjedom protiv Makedonije (29-27) u koju su po šest golova ugradili Asgeir Hallgrimsson i Gudjon Sigurdsson. (TS) 

EP rukometaša, drugi krug, skupina I, 2. kolo:

Island - Makedonija 29-27

Španjolska - Austrija 28-27

Danska - Mađarska 28-24

Redoslijed: 1. Danska 8, 2. Španjolska 6, 3. Island 5, 4. Mađarska 3, 5. Makedonija 2, 6. Austrija 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider