Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
poraz i ozljeda za početak

Ždrijeb ga nije mazio, no Đurkinjak je 'plutajuća mina' na Euru

U Francuskoj se ovoga tjedna održava europska smotra u najbržem sportu na svijetu s reketom - badmintonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 26. travnja do 1. svibnja u francuskom La Roche-sur-Yonu, održava se 25. Europsko prvenstvo u badmintonu na kojem će nastupiti i petero hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatske boje branit će Dorotea Sutara i Zvonimir Đurkinjak u pojedinačnoj konkurenciji, Zvonimir Đurkinjak i njegov imenjak Hoelbling u konkurenciji muških parova, te mix Staša Poznanović i Igor Čimbur.

"Najveće izglede ima Zvonimir Đurkinjak pojedinačno i u paru sa Zvonimirom Hoelblingom. Na startu igraju protiv Norvežana Fredrika Kristensena i Jespera Kristensena i po mojem mišljenju imaju šanse za prolaz. Vidjet ćemo, opušteni smo i jedva čekamo početak natjecanja," kazao je izbornik Silvio Jurčić.

Naš najbolji igrač Đurkinjak, višestruki prvak Hrvatske u svim konkurencijama, u prvom kolu singla je slobodan, a potom ga očekuje meč između pobjednika iz susreta Slovenca Iztoka Utroša i Litvanca Kestuitisa Navickasa, a u slučaju pobjede u osmini finala bi najvjerojatnije stajao europski prvak iz 2012. Nijemac Marc Zwiebler.

"Đuro se mora dobro potruditi i prolaz je moguć. Bilo bi lijepo da prođe," dodao je Jurčić.

Đurkinjak bi u pravom izdanju trebao proći meč 2. kola, a onda ide po 'osvetu' protiv Nijemca koji ga je zaustavio na putu do prvog pojedinačnog naslova u karijeri. Bilo je to lani u Češkoj kada je u finalu slavio Zwiebler s 26:24, 21:11.

Ukoliko Zvonimiri prođu u parovima u 2. ih kolu čekaju treći nositelji, Englezi Marcus Ellis i Chris Langridge. Riječ je o ponajboljem europskom paru, koji se na svjetskoj ljestvici nalazi na 21. mjestu. Naš par, koji je odigrao više nego dvostruko manje turnira od Engleza, drži respektabilno 90. mjesto.

Dorotea Sutara već je odradila meč 1. kola u kojem je poražena od najbolje Mađarice Laure Sarosi. Bilo je glatkih 21:8, 21:5. Nažalost, Staša Poznanović i Igor Čimbur predali su meč mješovitih parova prvog kola u kojem su trebali igrati protiv Francuza Gaetana Mittelheissera i Audrey Fontainee.

"Čimbur se jučer ozlijedio na treningu i jedva hoda. Nažalost, nije bio u stanju zaigrati" rekao je razočarani izbornik.

Rezultate naših na Europskom prvenstvu možete pratiti na sljedećem ovom LINKU.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider