Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jansrudu srebro

Kanadsko slavlje u superveleslalomu: Osvojili zlato i broncu

Kjetil Jansrud bio je prvi favorit uoči utrke, ali morao se zadovoljiti srebrom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kanađanin Erik Guay osvojio je u utorak naslov svjetskog prvaka u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu, a hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 31. mjesto.

Srebrnu medalju osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud (1:25.83), a brončanu još jedan Kanađanin Manuel Osborne-Paradis (1:25.92).

Guay, koji je naslov svjetskog prvaka u spustu osvojio prije šest godina na SP u Garmisch-Partenkirchenu, do zlata je doskijao s vremenom 1:25.38 i prednošću od 45 stotinke ispred Jansruda te 51 stotinkom ispred trećeplasiranog Osborne-Paradisa.

Guay je bio ukupni pobjednik u superveleslamu u Svjetskom kupu 2010. i ima pet pobjeda u Svjetskom kupu od kojih je zadnja u spustu u Kvitfjellu iz ožujka 2014. On je ujedno prvi Kanađanin koji ima naslov svjetskog prvaka u superveleslalomu.

Jansrud, favorit u ovoj disciplini s tri pobjede u Svjetskom kupu ove sezone, mora se zadovoljiti drugim mjestom. Manuelu Osborne-Paradisu, koji danas slavi 33. rođendan, ovo je prvo postolje na Svjetskom prvenstvu.

Od dvojice hrvatskih predstavnika Filip Zubčić je zauzeo 31. mjesto s vremenom 1:29.05 i zaostatkom od 3.67 za pobjednikom, dok Max Ullrich nije završio utrku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider